Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » SOS Mit vegyek 300 Ft-ból,...

SOS Mit vegyek 300 Ft-ból, ami két hétig kitart?

Figyelt kérdés

Valaki segítene, hó végi olcsó kaja kéne, 300 forintom van, nincs itthon semmi, üres a hűtő, semmi tartalék konzerv, száraz alapanyag.

Valaki mentsen meg!!

2017. okt. 27. 18:31
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
51%
Mi az előzménye hogy ez történik ?
2017. okt. 27. 19:29
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

7: Nem lopás, ha közterületen van.

Én erdős részen is tudok olyan helyet, ahol van kilenc diófa.

De mondhattam volna azt is, hogy szedjen gombát. Bevizsgáltatni teljesen ingyenes.

2017. okt. 27. 19:53
 13/31 anonim ***** válasza:
38%
Ebbol 3 kg tesco gazdasagos liszt jon ki,amibol kovasztalan kenyeret lehet csinalni. Ez osszesen 12000 kcal. Igy is egy napra 1000 kcal alatt marad a fedezett energia. Hát ennyiből jól lakni sehogy sem lehet...
2017. okt. 27. 19:56
 14/31 anonim ***** válasza:
51%
Liszt+víz vízben kifozve fuszerekkel izesitve :D de ha éhes vagy se edd fel a 2 heti lisztet :)
2017. okt. 27. 20:13
 15/31 anonim ***** válasza:
76%

Burgonyát lehet találni 100 ft/kg áron. Most pl. a Tescoban akciós ennyiért a sárga burgonya. 3 kiló krumplival el lehet éldegélni egy ideig.

Vagy pedig üres zsemle. 15 ft/db.

Mivel 2 hétre kell kaja, hülyeség lenne kenyeret venni, olyan kenyér nincs, ami 2 hétig kibírja. 2 nap után is csak jóindulattal ehető.

Tesco zabpehely 500 grammos 250 ft, ha még összekoldulsz egy százast, kijön mellé egy tartóstej is...

De tényleg, ha ekkora pácban vagy, nem szégyen kérni. Rokonoktól, barátoktól, vagy a munkahelyeden előleget... vagy vigyél vissza üvegeket meg alu dobozokat...

A "hó végi olcsó kaja" meg a 300 ft-ból KÉT HÉTIG között igen nagy a különbség. Életben lehet maradni, de nagyon beteg leszel.

2017. okt. 27. 20:19
 16/31 anonim ***** válasza:
67%
Tarhonya, rizs, tészta, bármelyikből a legolcsóbb, csak víz kell hozzá, és legalább laktat. Ha esetleg valami fűszer maradt otthon, akkor még finom is lesz. :D
2017. okt. 27. 20:21
 17/31 A kérdező kommentje:

Albérletben lakom, 2 lakótársam van, fősulin tanulok. Diákmunkából annyi pénzt kapok, ami az albit+rezsit állja, illetve a közös dolgokba(tisztítószerek, wc papír stb) kismértékben beszállok, így marad kb 3000forintom egy havi kajára. Ezt a szüleim szokták kipótolni, de most volt egy nagyobb felújítás vagy nem tudom és nem maradt pénzük. Egyébként nem nagyon szoktam vásárolni, mert nincs igazából időm, a lakótársaim a közmunka mellett megoldják az ilyeneket.

Egyik válaszoló:A lakásban van wifi egyik lakótársamnak köszönhetően, amit ingyen használhatunk.

Köszi a válaszokat.

Vasárnap lemegyek a boltba körülnézek, addig is vmi receptet még tudnátok írni, ami olcsó, de viszonylag sok étel lesz belőle? Esetleg élesztőt ha liszttel vízzel elkeverek?

Köszi

2017. okt. 27. 20:32
 18/31 anonim ***** válasza:
77%

Rizs vagy sárgaborsó (szerencsés esetben mindkettő), némi káposzta. Jobb ötletem nincs. A kenyér, zsemle túl drága, a krumpli kalóriaszegény...

Plusz megpróbálnék gombát szedni, csipkebogyót, kökényt, diót már nehézkes lehet találni, szőlő még akadhat vadon, pár napja még volt.

Vagy kérj kölcsön valakitől.

Találj üvegeket és váltsd vissza őket. A fémdobozok keveset érnek, viszont könnyű találni őket sokasával bárhol. Jobb, mint az éhezés.

Bár jobb, ha pénzt találsz, de az nem egyszerű.

Vagy adj el valamit, na ez nekem nem menne, inkább a 2 forintos dobozok...

Ja, 2 hétig nem fog kitartani semmi a 300-ból. De legalább nem koplalsz totálisan minden egyes nap.

Aki nálam szegényebb, az csal, de te azért lehet, hogy beleesel. Ha itt lennél, kapnál tőlem ételt. S megmutatnám a gombákat és a gyümölcsöket.

Ha nagyon apokaliptikusak vagyunk, de nem, az elütött állatokat hagyjuk. Abból friss és alig sérült kéne, azt nehéz találni, nekem évtizedek alatt egy fácán jött össze.

Maradjunk a gombáknál, itt sok gyűrűs tuskó van, nyersen mérgező, de főzve remek és nem hasonlít rá mérgező gomba... De megmutatnám neked, ha itt lennél.

Semmi rokon, haver, senki nincs?

2017. okt. 27. 21:00
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Receptet is kértél. Sárgaborsófőzelék, csak víz s némi fűszer kell hozzá a borsón kívül. Fehérjét is ad, emiatt sokunknak sokkal laktatóbb, mint valami puszta szénhidrát, de az egészségednek is jobb. A fehérje esszenciális tápanyag, a szénhidrát nem.

Talán 180 ft egy félkilós sárgaborsó? Akörül. Az szép adag, persze 2 hét az túl sok.

A rizs is hasonló áron van, csak az olcsóbbak kilós kiszerelésben szoktak lenni.

Egyesek nagyon moralizálnak a dióval. Nos, az ember nem árt senkinek, de különben éhezik. Én se ütnék le valakit, de hogy pár diót én szedek fel, nem az autó töri szét, az valahogy nem tud zavarni. De már kb. véget ért a szezonja. Pedig a dió kalóriadús, zsíros, finom.

A gomba lightos, de 2 kiló ér valamit. Csak ahhoz meg zsír kéne, a csudába is. Azért rizzsel a semminél jobb zsír nélkül is.

2017. okt. 27. 21:07
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszi, kedves vagy.

Sajna nincs. Nemrégen jöttem fel ide Pestre, még nincsenek nagyon ismerőseim, nem vagyok az a bulizós, ismerkedős fazon.

Vasárnap ráérek picit, akkor felkeresek vmi erdőt, mezőt, hátha találok vmi ehetőt, meg akkor elmegyek majd boltba is olcsó élelmiszerért.

Köszönöm a sok választ, segítséget.

Sokat jelentett, még ha sokan nehezen vagy sehogyan sem tudják elképzelni a helyzetemet.

A továbbiakban igyekszem többet bemenni dolgozni, illetve spórolósabban kihozni a havi kaját.

További szép estét és minden jót kívánok Nektek!

2017. okt. 27. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!