Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nyersen vagy sütve?

Kálvin Tamás kérdése:

Nyersen vagy sütve?

Figyelt kérdés
Ha meg veszek egy kiló csirkemellet azt hogy merjem le mert amikor en meg vettem egy kilót azt ki sutotem az 1kg ből lett kb 300-400 g csirkemell (fehérje) de azt írják mindenhol nyersen kell mérni de ha az 1 kilo-bol lejön durván 300-400g ram tisztán az mégse egy kilo ez nekem érthetetlen mert a boltba is 1 kilo van oda írva de annak a fele víz akkor hiaba merem le egy napra magamnak azt az egy kilit az nem annyi lesz mist akkor mi az igazság?
2017. okt. 11. 22:22
 1/4 anonim ***** válasza:
39%
A készételt mérd le, ne az alapanyagokat.
2017. okt. 12. 08:57
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Mindig a NYERS alapanyagot kell mérni.

Ami kisül belöle, az csak a víz, a fehérje és egyéb tápanyagok viszont maradnak benne.

A megsültet azért sem érdemes mérni, mert ugyanazt a nyers csirkemellet van, aki porszárazra süti, van ki meg éppen csak nem nyersre, így a kész súly igencsak eltérö, a benne lévö tápanyagok meg azonosak.

2017. okt. 12. 09:07
 3/4 A kérdező kommentje:
akkor ha en lemerek le mérek nyersen külön 200 gramot azt ki sütöm és a mérleg pl 50gramot mutatt az ugyan ugy 200gram lesz?
2017. okt. 12. 10:02
 4/4 anonim ***** válasza:
67%

Igen!

A nyers csirkemell 114 kcal/100g, azaz összesen 228 kcal, 21 g fehérjével 100 g-ra, azaz 42 g fehérje van benne.

Ha ezt megsütöd és lesz belöle 50 g, akkor 150 g víz távozott belöle, aminek a kcal-értéke is meg a fehérje tartalma is 0, ezért a kész 50 g-ban benne lesz a 228 kcal és 42 g fehérje továbbra is.

2017. okt. 12. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!