Tinik! Sulisok! Ti mit kajáltok hétköznap? Kaptok pénzt?
Akkor én fapados voltam- vagyok.
Általánosban, gimiben, és mindkét egyetemi képzésemnél szendvicset vittem- viszek magammal.
Az egyeteminél már vettem egy melegszendvics sütőt, és azzal vittem- viszek 2 melegszendvicset.
A gyomrom hozzászokott az évek- évtizedek alatt, és elegendő egész napra. Annyit szoktam, hogy néha viszek magammal valami gyümölcsöt (pl.: alma, körte), és amikor laborjaim- gyakorlataim voltak- vannak, akkor mindig van nálam krumplicukor, és azzal feltudom turbózni az agyamat egy kis vízzel leöblítve.
Nagyon ritkán vettem- veszek kaját, mivel drágán adják, és nagyon időm sem lenne hiába van 20-30 perc szünet az órák között, na meg sajnálom is rá.. spórolós vagyok.
A reggelit vonaton fogyasztom (1 szendvics), az ebédet azt ahol tudom, ott eszem (ez is 1 szendvics). Vacsorát otthon szoktam, ha van időm.
(pénzt nem kapok, diákhitelből megy mindenem)
Gimibe vittem uzsonnát (szendvics, gyümölcs, esetleg olajos magvak/müzliszelet nasinak), illetve a menzán ebédeltem.
Egyetemre ha hosszú napom van, műanyag dobozban viszek meleg ételt, meg tudom melegíteni a büfében. Emellett továbbra is gyümölcs, müzliszelet, néha valami péksüti.
Hat en mar egyetemre jarok, a suliban eleg fullos szendvicsek vannak, sokszor az a reggelim, meg onnan egy kave/tea. Vagy szembe atmegyek es veszek fornettit, vagy kisetalok a sarokra a peksegig. Nekem soha nem vallt be ez a viszek kajat a suliba, soha nem ettem meg, aztan dobhattam ki. A peksegben egesz jo gyumolcssalatakat is lehet venni, meg hasonlokat, azokat szeretem.
Tavaly meg gimis voltam, ott is hasonlo volt a helyzet, akkor heti 3-5 ezret kaptam kajara, ebedelni otthon szoktam.
Most egyetemen az egesz napom kb rohanos, orulok, ha egy szendvicset be tudok dobni. De mivel eleg messzire koltoztem el egyedul alberletbe, mar nem csak a reggelimet kell fizetnem, de ha csak a kajalast mezem kb akkor az olyan heti 10-15 ezer. A kaja az, amin soha nem fogom sporolni, ha csak nem nagyon-nagyon muszaj, mivel vilag eletemben egy csontkollekcio voltam (vagyok). Meg, hat szeretem a minoseget, foleg etelbol.
Általánosban péksütit, szendvicset vittem vagy a büfében vettem ugyanezt és otthon ebédeltem. (Ahogy teltek az évek úgy kaptam növekedett a költőpénzem 50 ft-500 ft-ig, minden nap kaptam valamennyit, 500at 8.ban ha épp nem vittem enni.)
Középiskolában már inkább a büfében vettem melegszendvicset, kürtőskalácsot, fornettit. Otthonról gyümölcsöt vittem. Havonta 10.000et kaptam bérletre+étketésre+minden hónapban kaptam emellé nagymamától, keresztszülőtől. Ebből fedeztem a kozmetikát,fodrászt is.
Amikor főiskolára jártam akkor már tudatosabban táplálkoztam igaz a reggeli általában kimaradt. Tízóraira jó reggelt kekszet ettem/ puffasztott rizset+gyümölcsöt. Ebédre otthon készített főtt ételt vittem. Ez általában párolt zöldség, rizs és natúr csirkemell volt, esetleg köretként a húshoz egyéb nyers saláta. Uzsonnára gyümölcsöt ettem. És otthon vacsoráztam. Ösztöndíjat kaptam, a szüleimtől nem kértem pénzt az iskolai költségekre, de minden egyéb mást vacsora, nasi stb. ők finanszírozták. A bérletemet pedig a vőlegényem/már férjem vette meg minden hónapban.
Összességében nézve spórolós voltam, mindig a kajára szánt pénzből tettem félre ajándékokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!