Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sűrített tejből tudok valahogy...

Sűrített tejből tudok valahogy tortára krémet csinálni?

Figyelt kérdés
Gondoltam itt valamiféle különleges praktikákra:) pl. karammelizálás...stb.
2010. máj. 28. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az oroszok nem is nagyon ismernek másfajta krémet, csak a sűrített tejeset, meg a tejföl+cukor verziót.

Igaz, náluk a sűrített tej nem tubusban kapható, hanem konzervben, és ők a konzervet teszik bele vízbe, úgy főzik meg -attól lesz karamell szerű, barna színű. Lehűtik, aztán keverik margarinnal, vajjal.

De náluk alapban is sűrűbb állagú egy kicsit a sűrített tej.

Szerintem ha egy kis cukorral jó habosra kikevered a vajat, aztán belenyomod a sűrített tejet, meg esetleg kis kakaót, biztosan finom lesz. Csak akkor arra figyelj szerintem, hogy maga a tészta ne legyen túl édes, mivel a krémed már eleve nagyon "gej" lesz. Viszont ahhoz, hogy jól kikeverhesd a vajat sajnos kell némi cukor.

2010. máj. 28. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

A tésztához:

17 dkg liszt

12 dkg vaj kis darabokban

5 dkg barna cukor

A töltelékhez:

5 dkg vaj

5 dkg barna cukor

40 dkg sűrített tej

15 dkg tejcsokoládé



Egy nyugtató fürdő, egy gyengéd masszázs, és végül a pihentető csend. (x)

Elkészítés:

Kivajazunk egy 20cm x 20cm-es sütőformát. A lisztet tálba szitáljuk és a vajat belemorzsoljuk. Morzsalékos tésztát kell kapnunk. A cukrot hozzáadjuk és az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát formába nyomkodjuk és villával megszurkáljuk. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a vajat, a cukrot, és a sűrített tejet egy serpenyőben, alacsony hőfokon állandó keverés mellett forrásig melegítjük. A hőfokot csökkentve a keveréket 4-5 percig főzzük, amíg a karamell világos és sűrű lesz, majd elválik az edény szélétől. Megkenjük vele az omlós tésztát és hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor a karamell megszilárdult, a csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk és a karamell tetejére kenjük. A süteményt hagyjuk kihűlni mielőtt felszeletelnénk.


Megjegyzés:

2010. máj. 28. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok!!!Köszönöm szépen. Az első hozzászólónak: egyébként nekem is konzerves a sűrített tejem,szóval amit írtál azt csinálom meg:) mégegyszer köszike!!
2010. máj. 28. 13:24
 4/11 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Akkor várj egy kicsit! Ha konzerves a tejed, keresek neked konkrét krémreceptet valami orosz oldalon! Oké? Tudsz várni egy kicsit?

2010. máj. 28. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

1. vok:

Nem is nagyon írnak plusz cukrot. Viszont a sűrített tejet mindegyik recept szerint (amit hirtelen találtam) megfőzik.

Beleteszed a bontatlan konzervet egy fazékba, fölengeded vízzel, hogy ellepje, aztán lassú tűzön elkezded főzni. Forrástól (épp csak forjon, nagyon gyenge legyen a tűz) számítva egy órán keresztül főzöd.

Aztán leöntöd róla a vizet, és hagyod, hogy kihüljön (ez jó sokáig tart, de megéri, mert isteni finom lesz a krém ebből a főzött sűrített tejből)

Ha kihült, robotgéppel jó alaposan kikevered a vajjal (nem is kell cukor!), egy konzervhez 20 dkg vajat ír.

ízesítheted vaníliáscukorral, 1 evőkanál kakaóval, őrölt-pirított mogyoróval, dióval, rumaromával, ahogy tetszik.

2010. máj. 28. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Egy angyal vagy:D köszönöm szépen!!!Neki is állok megcsinálni.Majd megírom,hogy sikerült:)
2010. máj. 28. 13:45
 7/11 anonim ***** válasza:

1.vok:

Szívesen.

Tésztareceptet nézek neked hozzá?

Mézes tésztával az ideális.

2010. máj. 28. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát, csak nagyon bonyolult tésztákat találtam hirtelen, amiket gőz fölött kell elkészíteni, de gondolom nem akarsz órákig a konyhában pepecselni...

Jó lesz a sima piskótával is, vagy amilyen tésztát Te magad kigondoltál hozzá.


A krémnél elfelejtetem írni, hogy mielőtt kikevered, egy-két órával előtte vedd ki a vajat a hűtőből, hogy megpuhuljon.

2010. máj. 28. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Már elkezdtem sütni a tésztát,egy sima kakaós piskóta,egy kis vanília aromával,szerintem jó lesz,legalábbis remélem. de azért köszönöm,hogy még fáradoztál értem:) a sűrített tej is "fő" már,tényleg nagyon kíváncsi vagyok már mi fog kisülni belőlük:D
2010. máj. 28. 14:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Isteni lett:D:D
2010. máj. 28. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!