A kicsírázott krumpli valóban mérgező?
Figyelt kérdés
Olvastam,hogy a krumplicsíra, illetve zöld krumpli mérgező már kis mennyiségben is. Én tudatlanságból és lustaságból évekig ettem őket,nagy mennyiségben,pl erőteljesen kicsírázott krumplikat is lazán,sosem éreztem abszolút semmmit. Szóval ez most csak egy városi legenda,hogy halálos?2017. szept. 1. 11:10
1/6 anonim válasza:
Nyersen mérgező! Ha lehámozod a zöld részt és megfőzött nem mérgező.
2/6 anonim válasza:
nem mérgező.
régebben csak ilyen volt, és milliók ették.
3/6 nemcso válasza:
De ki a csuda eszi ezeket szetinted ?
Mégha nyersen eszed is a krumplit, akkor is meghámozod, nemcsak ha főzöd, sütöd.
4/6 anonim válasza:
Nem mérgező, hülyeség, valaki rémhírt terjeszt, sokan meg bekajálják .
A fekete színű, vagy megfeketedett itt ott viszont valóban mérgez !
5/6 anonim válasza:
Azért veszélyes fogyasztani,mert a megzöldült burgonyának annyira magas a szolanin tartalma, hogy hasmenést, hányást, fejfájást és más egyéb betegségeket is okozhat.
Ha tehetjük kerüljük a zöld burgonya fogyasztását.
6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó: igen,elvileg az.
De én ettem a csírát is, hámozatlan zöld krumplit is, sokat is,de sosem éreztem semmit.
2017. szept. 1. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!