Hogyan válasszunk finom, ropogós görögdinnyét?
Főleg a csíkos dinnyére gondolok.
Több helyen olvastam róla, de egyik helyen azt mondják mély, tompa hangja legyen, a másik helyen azt, hogy kongó.
Akkor melyik a kettő közül?
Ezen kívül még a sárga foltot szoktam nézni, bár többsége kevésbé sárga.
Legalább egy fél tenyérnyi sárga folt legyen akkor biztos hogy jóízű a dinnye. Ha alig sárga akkor ne is vedd meg.
A kopogásnál én is olvastam meg hallottam annyi mindent. De nálam a tapasztalatom nyert. Ha megkopogtatom oda teszem a fülemhez és ha olyan hangot ad vissza mint ha egy üres hordót kopogtatnék meg, na akkor jó.
Megint sikerült egy tököt kifogni :(. 11 kg, van sárga foltja, szép piros belül, nem kásás, nem ikrás, de az íze mint a tök :(((.
(Szerintem ez valami későn érő fajtájú lehet, nem régi szedès, fèlig volt száraz a szára.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!