Zudnátok ajánlani olyan instant kávét ami elviselhetőbb, vagy finom feketén?
Az se jó.... Egy kutya mind.
Mű ízű, és tele van nyomatva minden más adalékkal is. Tagadják, de így van.
Viszont hozzátenném, hogy a rendes, lefőzött kávéknak sincs már jó íze, mint régen, az is tönkrement rég. Jó pár éve még volt ihatóbb kávé, ma már nincs. Úgy kell vadászni, hogy valami ihatóbbat a sok rossz közül kifogjál. De drámai változás egyiknél sincs.
Ez ugyanis azért van, mivel a kávéültetvények tönkrementek. Egy gomba támadta meg, aminek következtében a minősége is jelentősen lecsökkent. És ez egyre rosszabb lesz csak. Az ültetvények el vannak gombásodva és ami meg "maradt" az meg iszonyú drága.. Ezért a kávé piaci ára is egyre csak növekszik.
Még pár év, és ahogy a csokoládé, úgy a kávé is megfizethetetlen lesz.
Ugyanez van a csokoládébabokkal, és a banánnal is.
Előző, én nem pontozok, de nem hinném, hogy telenyomnák adalékokkal az instant kávékat, 100%-os valódi kávé az is.
Kérdező, ez ízlés dolga, az a helyzet. Van, aki meg se issza az instantot. Én azt preferálom és az ízéért iszom, mert nem élénkít semmit, de feketén rossznak tartok minden kávét, akár főzött, akár instant, akármilyen. Inkább iszom vizet, ha nincs bele valami tejpótlék vagy végső esetben tej... Vannak keserűbbek s kevésbé keserűek (ez utóbbit rengeteg egyébbel meg tudom inni, a keserűket sehogy), de lehet, hogy neked nem ez a bajod az üres kávéval, nem tudom. Az aroma pedig totál ízlés dolga...
Igazán nincs mit. És még annyit, hogy bármilyen őrölt kávé jó hozzá, nem csak az :)
Azt, hogy mennyire híg legyen azt pedig te szabályozod a folyadék hozzáadásával. De azt tudnod kell, hogy olyan "igazi" presso kávét ezzel sosem fogsz főzni, kizárólag hosszú lére eresztett kávét, amiben "esetleg" benne lesz egy kis zacc is.. Mindegy, valaki ezt szereti :)
Én nem bírnám meginni, de ez más kérdés :)
Ha te szereted és tudod ez milyen, akkor viszont jó lehet, nincs semmi baj se vele!
Hiba lenne azt hinni, hogy a kávé pusztán kávéból van. Bizony telenyomják minden szarral, mint ahogy minden egyéb tömegben termesztett élelmiszert is. Közel járok a 60-hoz. Én még emlékszem a gyümölcsök valódi ízére, de legfőképpen az állagára. Megsúgom nektek, a maiak a közelében sem járnak. Most Németországban élek. Itt a multiban vett gyümölcsök kivétel nélkül "gumírozva" vannak. Még a görögdinnye is rágóssá, gumissá válik másnapra. A barackok olyanok, mintha vizes szivacsot rágcsálnál. Messze nem az álladon végigfolyó levű, szörcsögésre késztető gyümölcs, csak valami, ami emlékeztet rá. Mit gondoltok, milyen málna, vagy eper az, ami napokon keresztül eláll? Régen a szedés napján meg kellett enni, mert poshadt lett. Manapság valami fehér porral hintik be, ami beleivódik, és tartósítja.
A kávénál is hasonló a helyzet. Egyiknek sem olyan már az íze, mint valamikor volt.
Nagyon tökéletesen egyetértek Miquellel, ugyanezt gondolom én is. A mostaniak tacskók még, nem is emlékezhetnek rá, ezek már műanyagokon nődögéltek fel :DD
Nekik ez a "természetes". A műanyag tartósítószerekkel, ízfokozókkal telenyomott és ÍZETLEN világ.
És még engem hurrogtak le :) Hogy a granulátomos kávéban csak kávé van :)
Kis tudatlankák :)) De a pofájuk az MARHA NAGY!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!