Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen állatból készül az...

Milyen állatból készül az ujjnyi vastag kolbászbél?

Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 08:06
 1/2 Shai-Hulud ***** válasza:
55%

Semmilyen állatból.


"Az emészthető műbél bőrből készül. A bőr kollagéntartalmát használják fel, ami lényegében az élő szervezet vázszerkezetét adja a csonton kívül. A sertés- vagy marhabőrt forró kálium-kloridban feloldják - gyakorlatilag megfőzik - egy áttetsző, sűrű folyadékká, amelyből gépsorral húznak 50-60 méteres beleket, ezeket a csomagolórészen vágják szakaszokra. Az emészthető műbél előnye, hogy pontosan megszabható az átmérője, nem lyukad ki olyan könnyen, mint a bél, és teljesen emészthető, a műbél és a természetes bél között van félúton."

[link]


Az ehető műbél természetesen nem azonos azzal a műanyag nejlon-szerű csővel, amibe például a virslik legnagyobb részét töltik.

2017. aug. 20. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
61%
Juhbél. Persze van műbél is.
2017. aug. 20. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!