Milyen állatból készül az ujjnyi vastag kolbászbél?
Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 08:06
1/2 Shai-Hulud válasza:
Semmilyen állatból.
"Az emészthető műbél bőrből készül. A bőr kollagéntartalmát használják fel, ami lényegében az élő szervezet vázszerkezetét adja a csonton kívül. A sertés- vagy marhabőrt forró kálium-kloridban feloldják - gyakorlatilag megfőzik - egy áttetsző, sűrű folyadékká, amelyből gépsorral húznak 50-60 méteres beleket, ezeket a csomagolórészen vágják szakaszokra. Az emészthető műbél előnye, hogy pontosan megszabható az átmérője, nem lyukad ki olyan könnyen, mint a bél, és teljesen emészthető, a műbél és a természetes bél között van félúton."
Az ehető műbél természetesen nem azonos azzal a műanyag nejlon-szerű csővel, amibe például a virslik legnagyobb részét töltik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!