Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik mikroba közreműködéséve...

Melyik mikroba közreműködésével készül az etanol?

Figyelt kérdés
2016. jan. 15. 10:20
 1/3 Mojjo ***** válasza:
100%

Leggyakrabban, akármilyen cefrét is erjesztünk, irányított erjesztéssel készítünk alkoholt, ekkor mi magunk oltjuk be élesztőből az erjeszteni kívánt cefrét. Ez általában Saccharomyces cerevisiae, ritkábban Saccharomyces bayanus.

Ezen kívül spontán erjedési folyamatoknál szerepet játszik még rengeteg mikróba, többnyire gombák, kisebb részt baktériumok. Ha ezek érdekel bővebben, leírom szívesen, de döntő többségében az említett Saccharomyces fajokra hagyatkozunk. (Spontán erjedéses folyamatoknál nem egy mikróbafaj vezeti végig az erjesztést, hanem alkoholtűréképesség szerinti emelkedő sorrendbe adogatják egymásnak a mikróbák a stafétabotot - ráadásul minden erjedés más és más, olyan értelemben is, hogy más fajok lesznek meghatározóak. Van, amikor az említett Saccharomyces fajok lesznek az erjedés végére a legmeghatározóbbak, de van, hogy az erjedés egész folyamatában alárendelt szerepet játszanak csak.)

2016. jan. 15. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Mojjo ***** válasza:
élesztőből = élesztővel, csak elírtam, elnézést.
2016. jan. 15. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. jan. 16. 12:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!