Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez tényleg 800kalórián felül...

Ez tényleg 800kalórián felül van?!

Figyelt kérdés

Beírtam a kalória bázisba hogy 300g natúr teljes kiőrlésű zabpehely. Több mint 800kalória körül mérte.

Most ez komoly?

Én kb az 500nak a felét ettem úgy 250gmot.

De nem tudom talán kevesebb talán több. Fél pohár volt. Vízzel főztem. Olvastam 100g ba van 365 kalória.

Akkor most komolyan ilyen sok kalória lett volna egy fél pohár zab?

Ezt elsem hiszem. Valaki világositson már fel mert én ezek szerint sík hülye vagyok...

2017. aug. 11. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Fél pohár szárazon kb 100-150g, azaz 4-500 kcal. Valahol elmérted magad :-)
2017. aug. 11. 10:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! :)

Igazából a kalória bázist próbáltam meg használni első alkalommal. Jól össze zavart.. :D

2017. aug. 11. 11:04
 3/6 anonim ***** válasza:

A poharad méretét nem tudom, de a zab gabona, majdnem tömény összetett cukor, mégis mennyi legyen a kalóriatartalma? :) Zab, rizs, búzaliszt, krumplipehely, ezek mind hasonló kalóriasűrűségűek (s pont a zab a legkalóriadúsabb a táblázatok alapján). Igen, a zab kicsit fehérjés és rostos, de az olyan sokat nem változtat.

Viszont 300 gramm zabpehelyből átkozottul sok zabkása lesz, az általam használt vízmennyiséggel másfél kiló plusz amit még belerakok... De kevesebb folyadékkal sem kevés.

250g az inkább másfél bögre (standard bögre, 240-250 ml) lehet. Sose mértem, de hogy nem fél pohár, az tuti.

15 ml (standard ebvőkanál) zab nincs 10 gramm. Igen, másfél bögre nem hangzik rosszul 250-hez.

2017. aug. 11. 13:34
 4/6 A kérdező kommentje:

#utolsó Köszönöm a válaszod. Legközelebb jobban át gondolom a dolgokat ugyanis dietázom

Legközelebb eszek 40-50g mert azért fél pohár elég sok kalória. Amúgy most nézem és 100gramjában van 365 szóval egy olyan 400-500kalória tuti megvolt..

2017. aug. 11. 13:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Az számít, mennyire vagy éhes. Én is diétázom, illetve mikor hogy, egyszer régen még fogytam is egy csomót, de attól még elvertem az éhemet. A napod legyen kalóriadeficites, az a fő, plusz az egészség és a lehetőség szerinti jóllakás, nem az, hogy egyszerre kevés kalóriát egyél vagy kalóriaszegény ételeket. Lehet, hogy neked apró étkezések felelnek meg, nem tudom, de erőltetni nem kell ezt a vonalat, ha valakinek ez nem passzol.
2017. aug. 11. 20:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, hogy apró vagy nagyobb szemű volt, mert ezekből ugyanannyi lehet különböző térfogatú.
2017. aug. 13. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!