Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Baj ha sok májat eszek?

Baj ha sok májat eszek?

Figyelt kérdés
májat hetente 3*( van mikor többször is) eszek de ez mellet még szívet is meg vesét ezeket szeretem csak meg a mellet és ennyi ismerősöm azt mondta hogy ne egyek ennyit mert ugye a máj méregtelenít és teli van toxikus anyagokkal na igen de tele van vitaminnal is :/

2017. aug. 9. 23:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Én inkább a köszvénytől tartanék ennyi belsőség mellett.
2017. aug. 10. 00:07
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Igen, okozhat bajt. Van benne vitamin, de TÖBB a méreganyag, és okozhat köszvényt, vesebetegséget a nagy mennyiség.
2017. aug. 10. 00:43
 3/11 anonim ***** válasza:
48%

Majd mindjárt jön még valaki aki szerint rákkeltő is...

Amúgy meg semmi bajod nem lesz.

2017. aug. 10. 00:54
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
A máj igaz hogy méregtelenít, de NEM RAKTÁROZZA A MÉRGEKET!!! Semlegesíti vagy kiüríti a szervezetből a méreganyagokat.
2017. aug. 10. 01:07
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Szép is lenne, ha ez igaz lenne. Ha a máj mérgező anyagokat tárolna, akkor feldobnánk a talpunkat 10-12 évesen májzsugorban. Lásd azokat az embereket, akiknek valamilyen anyagcsere betegség miatt felhalmozódik valamilyen (akár nem mérgező!) anyag a májában. A máj funkciója a méregtelenítés, az anyagok ártalmatlanná ÉS KIÜRÍTHETŐVÉ tétele. Tehát a máj nem raktároz, nem is lenne kapacitása és helye erre, hanem éppen megszabadítja a szervezetet a toxikus anyagoktól...

Köszvényt pedig az arra hajlamosaknál okoz. Jó vesefunkciójú, egészséges ember heti 3x májtól nem lesz köszvényes.

2017. aug. 10. 05:31
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
Ha nem tescos máj, hanem házi tartású állat mája semmi gondod nem lesz. Egyszer egyetemistaként csirkemájat főztem levesbe, es a lakótársam megkérdezte, hogy nem e romlott mert sárgásbarna. Ő is csak tescos májat látott
2017. aug. 10. 05:31
 7/11 anonim ***** válasza:
36%
Nem tárolja haha :D ezt a viccet. És vágáskor előbb kimossák uyge vagy akkor pont nem dolgozott fel napok óta semmi méreganyagot LOL! tele van méreganyagokkal, mert a funkciója a tisztítaás. Hiába nem raktározza, folyamatosan dolgozik így mindegy mikor vágod, eszed, tele van méreganyagokkal... logikus.
2017. aug. 10. 12:34
 8/11 anonim ***** válasza:
63%
Jó akkor te ne egyed, hipochonder. De én évek óta eszem májat, és semmi bajom. Bocs de inkább a saját szervezetemnek hiszek, nem neked.
2017. aug. 10. 12:47
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

#7 Ilyen alapon bármiféle élőlény bármelyik részét nem szabad megenni, mert minden tele van méreganyaggal, amit épp nem eliminált még a máj, hiszen ugyanaz a vér megy rajta át. A májon kívül számtalan szöveg előszeretettel halmoz mindenfélét, beleértve az egyéb belsőségeket, a bőrt és pláne a zsírt. Azoktól nem rettegnek úgy, mint a májtól...

Értem én, hogy neked logikus, de az élővilág bonyolultabb, és nem így működik.

2017. aug. 10. 12:58
 10/11 anonim ***** válasza:
39%

Látom sokan nincsenek tisztában az emberi szervezet működésével.

A májjal nem az a baj, hogy ugyanaz a vér folyik benne, amit esetleg még nem tisztított meg illetve hogy "tárolná" a mérget, hanem az, hogy iszonyatosan magas a koleszterintartalma és a purintartalma, az előbbi szív-és érrendszeri problémákat (akár szívinfarktust is) az utóbbi vesekövet okozhat, és okoz is, ha az ember rendszeresen túleszi magát belőle.

100gramm csirkemáj pl. egy felnőtt ember napi ajánlott koleszterinbevitelének a 200%-át fedezi. És gondolom emellett más koleszterines ételt is fogyaszt az ember.

2017. aug. 10. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!