Egy balkezes foghatja bal kézben a kanalat?
Úgy fogod, ahogy akarod.
én balkezes vagyok, de nekem speciel mindegy, melyik kezemmel fogom.
Férjem balkezes. A kanalat a bal kezében fogja, de a második fogásnál a kést villát nem cseréli fel, úgyanúgy fogja mint mi, jobbkezesek.
Te is fogd a kanaladat egészen nyugodtan úgy, ahogyan neked kényelmes. A lényeg, hogy a leves a szádban és ne a ruhádon landoljon :=).
"Miért ne? Valami törvény előírja, vagy mi?:-)"
Max az illem írja elő, bár nem láttam mostanában illemkönyvet, csak egy jó 40 éveset, ami vmelyik nagyszülőtől jött. :D abban persze illetlenségnek számít...
egyébként ma már nem.
Persze hogy foghatja bal kézbe a kanalat a balkezes. Gyerekkoromban családi összeröffenéseken 1-2 idősebb rokon megpróbált rám szólni, hogy a szép kezemet használjam evésre én is, de szerencsére a szüleim egyből szóltak nekik, hogy ne kezdjék el az átnevelésemet, mert én balkezes vagyok. Ha valaki nem értett a szép szóból, édesapám javasolta neki, hogy jobbkezesként próbáljon ő bal kézzel kanalazni, akkor majd megérti, hogy mire kéri a gyereket (vagyis engem).
Egyébként a balkezességnek is vannak fokozatai, van, akinek megy jobb kézzel is a kanalazás, van, akinek nem. Én az utóbbi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!