Bp-n hol tudnék házias (jellegű) lekvárt venni nagyobb boltban?
Én elég finnyás vagyok a lekvárokra, de azt vettem észre, hogy a lekvárkínálat nagyobbik része ma már kifejezetten jó minőségű az általad említett üzletláncokban. Ki is lehet könnyen szűrni, ha olvasgatod az összetételt. Amiben nagy a gyümölcstartalom és nincsenek olyan adalékanyagok, amiket lekvárfőzéskor Te se alkalmaznál, az már jó. Pl. én kerülöm az aromát, nekem ne legyen más gyümölcs - pl. alma - benne, citromsav és gyümölcspektin még elmegy, a cukortartalom legyen átlagos vagy kevesebb és előny, ha több mint 100 g kiinduló gyümölcsmennyiség van 100 g kész lekvárban, persze ez gyümölcstől függ, pl. fekete áfonyától nem várható el.
Egyébként ha nagyon prémiumot szeretnél, a Sparban van (most nem emlékszem, hogy 699 vagy 799 Ft/~200g) kis üveges spar lekvár magyar gazdaságokból, birsalma, sárgabarack, csipkebogyó, szilva (~400g szilva/100g lekvár...!), meggy ízekben, mind isteni finom.
A német boltoknak (Aldi, Lidl) is vannak jó minőségű saját lekvárjaik, pl. áfonya, meggy, szilva. A Spar és a Tesco bio kínálatában lekvár is van. A Sparban van ilyen "Szatmári szilvalekvár" is, de kicsit kevesebb szilvából készítik mint a már említettet, úgyhogy én maradok annál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!