Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lisztérzékeny sorstársak?! Ti...

Lisztérzékeny sorstársak?! Ti milyen kenyeret fogyasztatok?

Figyelt kérdés

Nemrég derült ki , hogy azért nem jött össze eddig a baba, mert lisztérzékeny vagyok. Nagyon sokat szendvicsezem, a munkahelyem nincs lehetőség ebédelni, ezért mindig vittem magammal. Tudom, hogy lehet sok gyümit is vinni joghurtot túrórudit, de szendvics mégiscsak laktatóbb. Sok kenyeret próbáltam, persze gluténmenteseket, de mindegyiket csak agyon melegítve bírom megenni, ami viszont nem túl jó miután kihűl.

Meg kell szoknom ezt az új ízt? Vagy van valami nagyon jól bevált termék, amit ismertek?

Kenyérsütőn gondolkodom, de nem tudom hogyan kezdjek neki...se a kenyérsütő vásárláshoz se a kenyér tészta elkészítéséhez. Sajnos az időm se engedi.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2010. máj. 21. 21:13
 1/4 anonim válasza:
legutóbb a spar-ban láttam gluténmentes kenyereket. Próbáld ki őket sok sikert :D
2010. máj. 21. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Igazabol baromi sok helyen lehet kapni mar kukorica kenyeret. Vegyel egy kenyersütöt az a legjobb. nekem hausmeister van ezt ajanlotta egy foszer az aruhazban. egy eve hasznalom kb 2 naponta sütök kenyeret,teljesen jo. De a tesosrol hallottam egyedül negativ velemenyt, amugy.

Aztan akkor vehetsz rizslisztet, glutenmentest meg kukorica lisztet.

De azt ne vard el hogy ugyanugy fog izleni, mint a normal lisztes cuccok, mert aki sosem evett ilyesmit annak nem nagyon izlik.

2010. máj. 21. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:
graham kenyér?
2010. máj. 22. 02:25
 4/4 anonim válasza:

Szija! Lehet már nem aktuális, de azért leírom:)

Én is lisztérzékeny vagyok, egy éve derült ki (18 vagyok) és hát, elég nagy érvágás volt, hogy le kell mondanom a kenyérről, péksütikről, stb. Eleinte kész, boltban kapható kenyérrel próbálkoztam (átérzem a problémád), nem tudtam megszokni.. száraz volt, volt hogy félrenyeltem tőle:D szóval, fújj:)

A lényeg, hogy bioboltokban találtam egy Gluténmentes (magkeveréses-vagy mag nélküli) kenyér sütőkeveréket (ez a neve:D) és nekem nagyon bejött!! Nem száraz, kenyér jellegű az anyaga, finom.. szóval, tökéletes :)

Kenyérsütőben ill. sütőben is meg lehet csinálni. Mindkettőt kipróbáltam és a kenyérsütős megoldás sokkal jobb. Csak belerakod, stb. elindítod a programot és kb. 2 óra alatt kész. Sima sütőben nem nőtt fel, tömörebb lett:S Tehát, javasolom hogy inkább vegyél kenyérsütőgépet és folytatódhat a szendvicsezés!:)

2010. jún. 23. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!