Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit ronthattunk el a bedobálós...

Mit ronthattunk el a bedobálós savanyúságlé elkészítésénél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!



Csináltunk bedobálós savanyúságnak levet, a következőképpen:

- 10 l víz

- 60 dkg só (jódozott só volt)

- 6 dl 20%-os ecet

- 1 kg cukor

- 3 dkg nátrium-benzoát

- 3 dkg timsó

- 1 dkg borkősav (borként akartunk de összekevertük)

- 1 dkg citromsav

- 10 db babérlevél

- 1 marék egész bors


Először hidegen kevertük össze, de nem oldódott fel a vízben és így a tetején volt az egész, ezért másnap felforraltuk, ezután lehűtöttük és úgy raktuk bele az uborkát.


1 nap múlva most azt vettük észre, hogy az uborka színét kiszívta a lé és a zöld színe kifakult.


Mi lehetett ennek az oka?


10%-os ecet kellett volna?

Vagy a jódozott só lehet a baj?

Esetleg valamiből sokat vagy keveset tettünk?

Valaki tud segíteni, hogy miért van ez?


Köszönöm szépen a segítséget!


2017. júl. 11. 21:13
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem ez teljesen rendben van . Az uborka nem tartja meg a harsogó zöld színét.
2017. júl. 12. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!