Mit ronthattunk el a bedobálós savanyúságlé elkészítésénél?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Csináltunk bedobálós savanyúságnak levet, a következőképpen:
- 10 l víz
- 60 dkg só (jódozott só volt)
- 6 dl 20%-os ecet
- 1 kg cukor
- 3 dkg nátrium-benzoát
- 3 dkg timsó
- 1 dkg borkősav (borként akartunk de összekevertük)
- 1 dkg citromsav
- 10 db babérlevél
- 1 marék egész bors
Először hidegen kevertük össze, de nem oldódott fel a vízben és így a tetején volt az egész, ezért másnap felforraltuk, ezután lehűtöttük és úgy raktuk bele az uborkát.
1 nap múlva most azt vettük észre, hogy az uborka színét kiszívta a lé és a zöld színe kifakult.
Mi lehetett ennek az oka?
10%-os ecet kellett volna?
Vagy a jódozott só lehet a baj?
Esetleg valamiből sokat vagy keveset tettünk?
Valaki tud segíteni, hogy miért van ez?
Köszönöm szépen a segítséget!
2017. júl. 11. 21:13
1/1 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen rendben van . Az uborka nem tartja meg a harsogó zöld színét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!