Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Help?! Kérlek mondjatok olyan...

Help?! Kérlek mondjatok olyan kajákat, amík tartósak, és nem igazán igényelnek hütést.

Figyelt kérdés

Most kezdem a kamionos életet, és hétfőn indulok 2 hetes utamra.

Mivel munkanélküli voltam eddig, ezért minimális keret van rá. a konzerv az eléggé egyhangú, hog 2 hétig azt egyek. Tudtom ajánlani tartós kajákat?

2017. jún. 27. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Konzervekből azért van változatosság :) Ajánlom a spar saját márkásait, nagyon jó a legtöbb. Ha olyat ennél, ami rendes kajára emlékeztet, nem száraz rágcsaszerű valami (pl a házi sós sütemények elállnak pár napig, ha jól készítik) és nem szendvics, akkor nekem csak a konzerv jut eszembe :(
2017. jún. 27. 21:19
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
Nem értem miért nem veszel helyben ahol vagy friss zöldséget, sajtot, kenyeret és abból megvan az útravaló. Ha meg megálltál a napi pihenőidőre, bárhol találsz meleg ételt kínáló éttermeket, kifőzdéket.
2017. jún. 27. 21:33
 3/13 anonim válasza:
28%
Tartós tej is eláll, még 2 héten túl is, amit az üzletekben sem a hűtőpultra raknak, csak azt olyan helyen kell tárolni, hogy ne sérüljön meg. Vannak bögrés zacskós levesek, amikhez csak forró víz kell. Gyümölcsből pl. nálam az alma, ami strapabírónak bizonyul, egy kosárkában tartom a konyhaasztalon, ami mögött ott az ablak, délelőtt ide süt a nap, panel, 9. emelet, és 2 hét alatt még soha nem ment tönkre.
2017. jún. 27. 21:38
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek meg opciók.

#2 ez azért nem alternatíva, mert azok a kifőzdék nagyon drágák.... most jezdek el dolgozni ez nem engedhetem meg mist magamnak. 1 hónapig biztos.

Utolsó autópálya melletti kifözdés kajálásom 22€ fájt, pedig semmi extra 1 adag sültkrumli, és 1 darab rántot hús, mártással.

Egyelőre a jó helyeket megkell taláni, mint ahogy a boltokat is, ahova a 40 tonnás szerelvennyel ellehet menni.

2017. jún. 27. 21:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hűtés nélkül nem sok minden áll el ebben a melegben. Füstölt kolbász, szalonna, kenyér, tartós tej. Konzerv, tasakos leves ha van gázpalackod. Kérj valakitől kölcsön hűtőtáskát ha van rá lehetőséged!
2017. jún. 27. 21:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Édességből pl. a marcipán ilyen. Képtelenség megrohasztani, vízben is nagyon szarul oldódik, nem törik össze, és magas az energiatartalma. Ha megnézed, a marcipánfigurákat még 5-6 év elteltével is baj nélkül lehet fogyasztani. Túlélőcsomagok alapvető kelléke.
2017. jún. 27. 21:56
 7/13 A kérdező kommentje:

Minimális hüttő van, nagyon kicsi.

Gázfözőm is van.

2017. jún. 27. 22:15
 8/13 anonim válasza:
100%
Ha tudsz esetleg kifőzni pár egyszerű ételt, akkor vannak ilyen zacskós egy tál ételek is. Esetleg tészta valami tartós feltéttel (kakaó, darált mák, darált dió, lekvár). Igazából a krumpli is eláll, ha tudod jól tárolni, és akkor már krumplis tésztát is ehetsz. Nekem pl. nincs spájz vagy kamra, egy szekrény aljában tudom csak tárolni, aztán egy időben mindig hamar tönkrement, és mostanában szenet rakok alá, így tovább kitart, csak kicsit megpuhul, de nem rothad be.
2017. jún. 27. 22:27
 9/13 anonim ***** válasza:
olajos magvak
2017. jún. 27. 23:35
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2017. jún. 28. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!