Nálatok mennyi tej fogy átlagosan egy hónapban?
5-en lakunk együtt, mind felnőttek. Napi szinten többször is kávézunk, szoktunk venni müzlit/pelyhet, hetente-kéthetente van tejbegriz is, plusz én sütéshez is használok. Két-kettő és fel hét alatt elfogyott kb 20 l tej. Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy egy hónap alatt elfogy nálunk 35-40 l tej.
Ti mennyi tejet isztok, és hányan vagytok rá?
Egyetértek utolsóval.
Barátom napi fél liter-liter tejet fogyaszt, és egyre rosszabb a térde, egyre jobban fáj, deeee a tej az jó.
5-en vagyunk a családban, 3 gyerek.
Apám, anyám meg én kávézunk rendszeresen, a húgaim max kakaót isznak.
Egy-két naponta 2l, attól függ hétvége van-e, mivel koleszos vagyok és akkor kávézom otthon.
Eddig sosem számoltam utána, de most belegondolva van, hogy azt isszuk reggelihez, gabonapehely mellé is jó, palacsintába, tejberizsbe, tejbegrízbe, rizsfelfújtba vagy hasonló ételekbe is kell. Hát, a 40l kicsit soknak tűnik, de 10-20 között biztos elfogy havonta.
Ja, és 4 tagú család vagyunk.
Ketten vagyunk a párommal, én sima tejet iszom, ő laktóz -és tejfehérje érzékeny, tehát növényi tejet iszik, főzéshez is azt használok, mert akkor mindketten tudunk belőle enni.
Összesen olyan havi 12-15 liter fogy nálunk, szerintem nem olyan durva az a 35-40 liter. Gondold el, sütibe pl alapból van, hogy kell egy liter, tejbegríz/rizs vagy palacsinta esetén szintén, spenótba is hopp, egy liter... havi 15 litert biztos nem innánk meg csak úgy magában vagy kávéhoz mi sem, de alapanyag a tej egy csomó ételben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!