"1 kg ketchupban 1,8 kg paradicsom"?
Fajlagos számot hivatott jelölni az adat, hogy mennyi nyers paradicsomból állítanak elő 1 kg ketchupot.
A házihoz lényegesen több kell, szóval nem irreális, ha erre gondoltál, mondjuk a nagyanyám nem dobta be a vegyészi ismereteit hogy pirosabbat vagy édesebbet csináljon, csak a természetes alapanyagokat.
A megfogalmazás tökéletesen értelmes.
Attól tartok, aki itt nem értelmes az bizony Te vagy.
Ha 1,8 kg paradicsomot ketchup-sürüségüre befözöl, akkor igen sok vizet veszít és az eredmény 1 kg ketchup lesz.
Ez tökéletesen értelmes szöveg, csak tudni kell gondolkodni. Ugyanis a befözésnek az a lényege, hogy az alapanyag vizet veszít. (Ugyanez érvényes a kolbász/szalámira is - ott is a kiszáradás miatt az alapanyag súlya több, mint a készterméké)
Természetesem értem, hogy hogy gondolták, de valamiért nagyon zavar a megfogalmazás :D Köszi a válaszokat. Én még mindig úgy gondolom, hogy így nem pontos, én biztosan egy "1 kg ketchup 1,8 kg paradicsomból", vagy hasonló szöveget írtam volna rá. Nem tudom, miért zavar ez - úgy tűnik a magyar nyelv bonyolult nekem :)
Bocs a zavarásért, ezek szerint csak én vagyok így ezzel.
Mikor én is legelőször láttam ezt a kiírást, elég érdekesnek tűnt a megfogalmazás... Akinek minimális humorérzéke van, szerintem érti.
De azért nyilván értettem mit szeretne mondani vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!