Mi volt ma az ünnepi Nagypénteki családi ebéd?
Mi nem vagyunk vallásosak.
Ma sonka volt, tojással kaláccsal mert erre voltunk éhesek. Délután csokis epres piskóta.
Holnap fiam kérésére töltött káposzta lesz :)
Azért a húsvét és a karácsony között tegyünk már különbséget:
a karácsony egy világi, pogány eredetű ünnep. A pogányok szaturnália nevű ünnepét összekötötték Jézus születésével hogy ezzel csalogassák a kereszténységbe a hitetleneket. A mai karácsonyi szokások(ajándékozás, lakoma, faállíáts) mind a szaturnáliából erednek. Ezt a világon mindenhol ünneplik, túl sok köze nincs a keresztényséhez.
a húsvét teljesen más, az mélyen keresztényi ünnep. Én nem vagyok keresztény, nem is böjtölök, nem is ünneplem. Szerintem képmutató aki nem vallásos, nem böjtöl aztán nekiáll vadul ünnepelni vasárnap meg hétfőn.
Igen, nem csak a vallásosok ünnepelhetik a Húsvétot.
Csak akkor azt mondja meg valaki, hogy mi ünnepelnek a nem vallásosok Húsvétkor? A sonkaevést?!
És Nagypénteken? Aminek semmilyen más tartalma nincs, mint vallásos tartalma?! "Ünnepi" nagypénteki ebéd hússal?! Mi van?! Ramadánkor meg nagy lakomákat csapunk? Sabbatkor meg disznócsülköt eszünk?!
Ennek semmi értelme nincs a zabáláson kívül. Miért nem írtad, kérdező: ezt és ezt főztem, mert munkaszüneti nap (!) és nem ünnep van, így tudtunk együtt, ráérősen ebédelni.
Ui. ennek semmi értelme. De ahogy templomba sem megyünk fürdőruhában, úgy nagypéntekkor sem zabálunk ünnepi disznópörköltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!