Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi volt ma az ünnepi Nagypénte...

Mi volt ma az ünnepi Nagypénteki családi ebéd?

Figyelt kérdés
Nálam a család együtt csináltuk és így elég sok is lett, holnap is ezt esszük. Előétel : húsleves. Főétel: sertéspörkölt salátával tarhonyával desszert: lekváros palacsinta
2017. ápr. 14. 17:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%

Mindenki azt és úgy ünnepel, amit akar, nem erről van szó.

Hanem arról, hogy a Kérdező direkt provokál a kérdésével.

2017. ápr. 14. 18:37
 12/24 anonim ***** válasza:
67%

"Mindenki azt és úgy ünnepel, amit akar, nem erről van szó."

Nem. Egy kifejezetten vallási ünnepnek megvannak a szabályai, a nagypénteknek pedig az egyetlen kézzelfogható előírása a böjt, ill. hústilalom. Nem kötelező megtartani, de ez esetben ünnepről sem beszélhetünk.

Azt, hogy primitív provokáció-e a kérdés, vagy szimplán butaságból fakad, nehéz eldönteni.

2017. ápr. 14. 18:57
 13/24 anonim válasza:
46%
A vallás nem egy vicc. Persze, lehet humoros az ember vallásosan is, de az, hogy konkrétan megsérti a hitvallókat ezzel a kérdéssel, amit egyébként ha átmegy szomszéd Erzsike nénihez is meg tudja kérdezni. Aki nem mellesleg valószínű tartja a böjtöt...
2017. ápr. 14. 18:58
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

én nyelvtankönyvet ebédeltem nyelvtan-nácival (nagypéntek, húsvét, egyeztetési gondok).

Az ebéd egyébként sörben párolt husika volt sajtos nokedlivel. De nem ünnepi, csak egyszerű hétköznapi.

2017. ápr. 14. 18:59
 15/24 anonim válasza:
75%
#12 igazad van, de még a templombamenés is ide tartozik. HA jól tudom
2017. ápr. 14. 19:00
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Rántottát ettem, a párom pedig főtt tojást. Eszünkbe se jutott, hogy nagypéntek van s ma pont nem főztünk, csak kenyeret sütöttünk, illetve én a kenyértészta egy kis részét serpenyőben sütöttem meg... Mivel a rántotta a kedvenc ételeim egyike, ez egy remek ebéd volt, ráadásul még kis tarja is került bele...
2017. ápr. 14. 19:47
 17/24 anonim ***** válasza:
83%
A húsvét maga igenis ünnep a nem vallásosaknak is. Ma is ünnepelhettük volna azt, hogy a páromnak nem kellett munkába mennie :D Kinek mi tetszik.
2017. ápr. 14. 19:49
 18/24 anonim ***** válasza:
76%

nemcsak a vallásosok ünnepelnek húsvétkor, sok helyen hagyománnyá vált, és sonkát eszik, tojást fest..stb.

ha valaki meg valóban vallásos, nem hiszem, hogy egy ilyen kérdés provokálná.

Simán leírhatja, mit evett, ha evett. Engem pl. érdekel, hogy egy böjti ebéd milyen. Van-e külön rituáléja, vagy csak simán kihagyják az ebédet, vagy esznek, de megvan szabva, hogy mit.

2017. ápr. 14. 20:03
 19/24 anonim válasza:
100%
Mákos tészta és zöldség leves, holnap meg rakott palacsinta
2017. ápr. 14. 20:04
 20/24 anonim ***** válasza:
89%

A nagypéntek annak ünnep, aki katolikus. Az meg ma nem evett húst, innentől értelmezhetetlen számomra a húsleves meg a pörkölt, ünnepiként...

Nálunk nem ünnepi, de böjti ebéd volt, tojásos nokedli és saláta.

2017. ápr. 14. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!