Mi volt ma az ünnepi Nagypénteki családi ebéd?
Mindenki azt és úgy ünnepel, amit akar, nem erről van szó.
Hanem arról, hogy a Kérdező direkt provokál a kérdésével.
"Mindenki azt és úgy ünnepel, amit akar, nem erről van szó."
Nem. Egy kifejezetten vallási ünnepnek megvannak a szabályai, a nagypénteknek pedig az egyetlen kézzelfogható előírása a böjt, ill. hústilalom. Nem kötelező megtartani, de ez esetben ünnepről sem beszélhetünk.
Azt, hogy primitív provokáció-e a kérdés, vagy szimplán butaságból fakad, nehéz eldönteni.
én nyelvtankönyvet ebédeltem nyelvtan-nácival (nagypéntek, húsvét, egyeztetési gondok).
Az ebéd egyébként sörben párolt husika volt sajtos nokedlivel. De nem ünnepi, csak egyszerű hétköznapi.
nemcsak a vallásosok ünnepelnek húsvétkor, sok helyen hagyománnyá vált, és sonkát eszik, tojást fest..stb.
ha valaki meg valóban vallásos, nem hiszem, hogy egy ilyen kérdés provokálná.
Simán leírhatja, mit evett, ha evett. Engem pl. érdekel, hogy egy böjti ebéd milyen. Van-e külön rituáléja, vagy csak simán kihagyják az ebédet, vagy esznek, de megvan szabva, hogy mit.
A nagypéntek annak ünnep, aki katolikus. Az meg ma nem evett húst, innentől értelmezhetetlen számomra a húsleves meg a pörkölt, ünnepiként...
Nálunk nem ünnepi, de böjti ebéd volt, tojásos nokedli és saláta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!