Hogy csináltok bolognai-t vagy milánóit a boltban
kapható alap nélkül?
A paradicsomosat, darált húsosat szoktam elkészíteni: egy jó fej vöröshagymát apróra kockázok, halványra megsütöm, rá a darált húst, oregánót, bazsalikomot, sót, fűszerpaprikát, kevés fokhagymát. Hamar elkészül, mikor puha a husi, ketchupot öntök rá, de azzal csak összemelegítem, nem főzöm, mert a ketchup savanyodik a főzéstől. Ha mégis savanykás lenne, pici cukorral korrigálhatod. Nálunk ez nagyon bevált, jobban eszi a család, mint a tasakos alappal készültet.
2010. máj. 12. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
Első kiegészítése: vizet csak akkor öntök rá, ha muszály. Elvileg a saját levében elkészül, enged annyit a hús. Ha száraz a husi, akkor egy kevés víz, de a ketchup előtt zsiradékig le kell sütni.
2010. máj. 12. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 A kérdező kommentje:
Köszi:) továbbra is várom a válaszokat ;)
Hasonlóképpen, mint az első, csak ketchup helyett paradicsompürét rakok hozzá, azt viszont főzöm egy darabig, hogy ne legyen savanykás és savas.
Ugyan nem illik hozzá, de néha csempészek bele egy kis erőspityut :)
2010. máj. 12. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Ha beírod a keresőbe a Bolognai szót, rengeteg recept közül válogathatsz.
2010. máj. 12. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
lepirítom a hagymát jó kis szalonnazsíron, rádobom a darált vegyes vagy marhahúst, átpirítom, hozzáadok apróra vágott (aprítógépben pürésített csirkemájat), reszelt sárgarépát, sót, borsot, fokhagymát, átpirítom újra - konzerv paradicsommal felöntöm, oregánot és bazsalikomot teszek bele, majd lassú tűzön 2-3 órán át lefedve főzöm, végén felfrissítem a fűszereket
2010. máj. 12. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Ez egy tipikus pesti(a rosszabb fajta)!
Könyörgök 14 vaok de már a kisujjamba van az összes ilyen recept!A rántotta tudod miből készűl?
2010. máj. 12. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
ama konzekvenciát,hogy pesti,mind abból szűrted le hogy nem tud még alap nélkül milánóit csinálni?:Dkomoly vagy,14 évesen talán nem kéne még mindenkit leszólnod-most mi is mondjuk rád hogy:biztos jó kis tanyasi paraszt családból származol,mert 14 évesen már tudsz főzni?nem így megy ez...
Kedves kérdező,úgy csinálom én is ahogy az 1,írta,én pici paradicsompürével főzöm,és még a végén pluszba teszek hozzá kis ketchupot-nekem ez a kombó jött be:D:)
2010. máj. 12. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
Ja és még annyi tennék hozzá,hogy én alapból nem vaok (ahogy az előző leányzó írta..) bunkó,de az ilyen,amikor így lenéznek valakit,az nem tetszik.Lehet hogy főzésből nagyon jó vagy,de forgathatnád kicsit a könyveidet is,főleg a nyelvtant..
2010. máj. 12. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 A kérdező kommentje:
Kedves 19:05 nem oltást kértem. AMúgy nem vagyok pesti, és egy szóval sem írtam azt, hogy nem tudom hogy kell milánóit, vagy bolognait csinálni. Csak kíváncsi voltam rá, hogy ki hogyan csinálja. Amúgy meg lassan 17 leszek, és azért már tudok egy pár dolgot amit te nem biztos, hogy tudsz. 12 évesen már rakottakat csináltam.
Kapcsolódó kérdések: