Miket szoktatok főzni?
Kezdő háziasszony vagyok!!! :D
Még az is erdekelne hogy mikor veszitek meg az alapanyagokat?
Mennyit koltetek egy heten etelre?
erre nehéz válaszolni, mindig azt, amihez kedvünk van
levesek:paradicsom, húsleves, ragulevesek, krémlevesek, zöldségleves, májgombócleves,gyümölcsleves, pirított leves, lencseleves, krumplileves, karfiolleves
magyaros:csirkepörkölt,csülökpörkölt, csülök pékné módra, rántott hús, rakott krumpli,harcsapaprikás túrós csuszával, borsos tokány, pincepörkölt, lapcsánka, lángos
tészta:bolognai, carbonara, túróstészta, zöldséges tészta, rakott tészták, lasagne, pásztortarhonya, öreglebbencs, spenótos-fetás tészta, sajtos tészta,pizza, töki pompos,rántott hal
főzelékek: krumpli, sóska, spenót, lencse, szárazbab, felesborsó, gyümölcsszószok
édes:fánk,rizskoch, aranygaluska, vargabéles, palacsinta
kedvencek:padlizsános húsragu rizzsel,rakott savanyúkáposzta, rakottkel, rántott karfiol, kínai édes-csípős csirkefalatok pirított tésztával, töltött padlizsán, töltött csirke, vörösboros sertéshús, mézes-sörös sült csülök, muszaka, különböző töltött húsok
köretek:ananászos rizs, gombás rizs, zöldséges rizs, krumplipüré, hagymás krumpli, szalonnás galuska, hercegnő burgonya, burgonyakrokett, sült krumpli, sütőben sült, rozmaringos stake burgonya, sütözacskóban, zöldségekkel együtt sült burgonya
Hirtelen ennyi jut eszembe
Általában havonta egyszer van nagybevásárlás, de ha hónap közben jó akció van akkor is vásárolunk.
Nagyon sokfélét, ritkán van egy hónapban 2x ugyanaz.
Csütörtök vagy péntek járok bevásárolni. Nyáron-kora ősszel a zöldségekből, gyümölcsökből sok megvan a kertben is. Normál esetben kb. 60.000-et költök két főre, nyáron kevesebbet. Ezt vegetáriánus étrenden, mindenféle különlegességekre is költve (pl. csak bio termékek, gyümölcsnek mangó, gránátalma; avokádó 5-6 darab egy héten; csak teljes kiőrlésű vagy magvas pékárú, sok olajos mag, növényi tejek, joghurtok)
Ma pl. parmezános-tejszínes-spenótos gnocchi volt; tegnap lencsével paradicsommal paprikával töltött bazsalikomos sült padlizsán. Holnap gombás penne lesz és póréhagymakrémleves, csütörtök wok zöldségek füstölt tofuval... atöbbit meg még nem tudom, mert ugye péntek megyek bevásárolni akkor tervezem meg a továbbiakat.
Általában karaktresebb szláv ételeket főzök (pirog, párolt káposzta knédlivel, borscs, blini, kijevi csirkemell, különböző halételek stb.).
Az alapanyagokat általában szombat reggel szoktam beszerezni (még főzés előtt; én csak hétvégente főzök).
Az árakkal nem vagyok tisztában, mivel általában anyám fizet, így nem tartom fontosnak. :D
Egy heten kb 15-20 ezer forintott. De ebben benne van minden, nem szoktunk nagy bevásárlást tartani mikor mi kell megvesszük.
Férjemmel ketten együtt havi 70 ezer utalványt kapunk így ebből vásárolok.
Gyerekeknek van uzsonna pénz de azt nem számolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!