Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan étkezzek tisztán...

Hogyan étkezzek tisztán (Clean Eating) és olcsón 8 óra munka mellett?

Figyelt kérdés
Reggel 6-tól 2 ig van meló 2 óránként van 10 perces szünet délben 15 3-4 étkezésre gondoltam egy nap de nem szeretnék szendvicset vinni meg ilyen sz@rokat. Csak egészségeset mondjuk 8 kor reggeli délbe valami uzsonna 16 kor egy kiadós kaja (már itthon) és este 20 kor még egy kiadós kaja. Milyen kajákat ajánlanátok? Kb 1000 forint/napra számolnék ami elég szűkös. (Hétvégén is ezt tartanám)
2017. márc. 20. 16:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Olyan ételeket, melyek tiszta alapanyagokból állnak. Ezek pedig:

-hús

-zöldség

-gabona (kevés)

-gyümölcs

-tiszta olajok

Ennyi, adalékanyagmentesen. Az elkészítési módozatok végtelenek.

2017. márc. 20. 16:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Milyen reggelit lehet ezekből összehozni? Amúgy a napraforgó olajat nem ajánlják.
2017. márc. 20. 17:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem írtam napraforgó olajat. Tiszta olajokat írtam: olíva, lenmag, tökmag, stb.

Reggelik? Omlettek, rántották, saláták, zabkásák végtelen variációja, smoothie-k, olívás pirítósok, avikádós szendvicsek (kenyérfélék teljes kiőrlésű bioból) stb.

2017. márc. 20. 17:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon fontosnak tartom, hogy csak természetes alapanyagokból dolgozzak, tehát semmi tartós cucc vagy bolti kész cucc szinte.

A sajt, vaj és a növényi joghurtok az egyetlen készen vásárolt termékek az étrendemben.

Ilyesmiket viszek reggelire:

- házi magvas, teljes kiőrlésű zsemle + feltétek: avokádó, paradicsom, mozzarella, gorgonzola, feta, paprika, olajbogyó, saláta, aszalt paradicsom, uborka, zellerszár, stb. vagy éppen lekvár,házi mogyorókrém, avokádókrém, padlizsánkrém

- saláták

- wrap

- olajos mag mix házilag, aszalt gyümi vagy zöldségfélékkel kiegészítve

- zabpehely olajos magvakkal, növényi tejjel, vagy épp gyümölcsökkel

- smoothie, shake gyümölcsökből, zöldségekből

- uzsonna/tízórai mindig gyümölcs és/vagy növényi joghurt

2017. márc. 20. 20:33
 5/6 A kérdező kommentje:

#4 Köszönöm az értelmes és hasznos választ ilyenek még jöhetnének :)

Tudom hogy te arra gondoltál csak a napraforgó olajat azért emeltem ki hogyha netán valaki idetéved akit érdekel ez a kérdés az tudja hogy a napraforgó olaj nem a legjobb.

2017. márc. 20. 23:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Nappalosba ált azt eszem ami a büfébe van. Tócsni teával, debreceni mustárral, egy szelet kenyérrel, virsli mustárral, egy szelet kenyérrel, pogácsa teával, müzli joghurttal, mikor mi. Ebédet én csinálok és mindig változó mit viszek. Van húsos nap (színhús, semmi zsír rajta) és zöldséges nap, főzelékes - a főzelékeket önmagukkal sűrítem - szeretem a tápláló leveseket is. Éjszakára általában salátát, nem szeretem túlenni magam de fáj a gyomrom, ha nem eszek valamit.
2017. márc. 21. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!