állítólag van görögben mozsító (úgy kell kimondani) koktél? és ha van akkor milyen (ízű) (színű stb. )?
Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 18:12
1/9 anonim válasza:
az sztem mojito lenne nem ?:D bár am én nem tudom h h kell kimondani :D én zöldbe tok bár nem ittam még csak láttam
2/9 anonim válasza:
Ha a mojito-nak írt és mohito-nak kiejtett italra gondolsz, az nem görög, hanem latin (pl. dél-amerikai, kubai, karibi stb.) Görögországban az ouzo (kiejtés: úzó) járja. Ez egy ánizspálinka, amit jól behűtenek. Pohárba töltik és jéghideg ásványvizet öntenek hozzá, amitől egy opálos színű longdrinket kapunk. Aki az ánizst szereti, az örömmel fogyasztja.
3/9 anonim válasza:
mojito (mohitó), mentás ital.nagyon finom, de nem görög.
4/9 anonim válasza:
Görögben, spanyolban, olaszban stb... Nekem a hajam kihullik az ilyen megnevezésektől. Vagy Görögországban, vagy a görögöknél. Mikor hallottad azt, hogy magyarban, esetleg angolban? Egyébként leírva mojito, kiejtve mohitó.
A színét, ízét nem ismerem.
5/9 anonim válasza:
Többieket kiegészítve csak annyit írnék, hogy nincs színe (átlátszó, mert szóda vodka meg még nem tudom mi van benne..) mentelevelet és lime-ot tesznek bele. Én szeretem. Finom az íze.. de hát kinek mi jön be.
7/9 anonim válasza:
citrom, mentalevél. azt hiszem alkoholos.
múltkor bnőm vett a kfc-ben. sima sprite volt, mentalevéllel és citrommal xd
8/9 anonim válasza:
A mojito nem mozsito hanem MOJITO. kb 5 cl RUM, nagy pohar fullra jeggel, barnacukor, lime, mentalevelek, szoda. Na ez a mojito. Kubabol terjedt el. Gorogoknel az ouzo a kozkedvelt, amit mar leirtak elottem.
9/9 anonim válasza:
Miféle paraszt vagy, kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!