Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » állítólag van görögben mozsító...

állítólag van görögben mozsító (úgy kell kimondani) koktél? és ha van akkor milyen (ízű) (színű stb. )?

Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:
az sztem mojito lenne nem ?:D bár am én nem tudom h h kell kimondani :D én zöldbe tok bár nem ittam még csak láttam
2010. máj. 10. 18:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a mojito-nak írt és mohito-nak kiejtett italra gondolsz, az nem görög, hanem latin (pl. dél-amerikai, kubai, karibi stb.) Görögországban az ouzo (kiejtés: úzó) járja. Ez egy ánizspálinka, amit jól behűtenek. Pohárba töltik és jéghideg ásványvizet öntenek hozzá, amitől egy opálos színű longdrinket kapunk. Aki az ánizst szereti, az örömmel fogyasztja.
2010. máj. 10. 18:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
mojito (mohitó), mentás ital.nagyon finom, de nem görög.
2010. máj. 10. 18:26
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Görögben, spanyolban, olaszban stb... Nekem a hajam kihullik az ilyen megnevezésektől. Vagy Görögországban, vagy a görögöknél. Mikor hallottad azt, hogy magyarban, esetleg angolban? Egyébként leírva mojito, kiejtve mohitó.

A színét, ízét nem ismerem.

2010. máj. 10. 18:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Többieket kiegészítve csak annyit írnék, hogy nincs színe (átlátszó, mert szóda vodka meg még nem tudom mi van benne..) mentelevelet és lime-ot tesznek bele. Én szeretem. Finom az íze.. de hát kinek mi jön be.
2010. máj. 10. 18:50
 6/9 anonim ***** válasza:
*mentalevelet
2010. máj. 10. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
16%

citrom, mentalevél. azt hiszem alkoholos.

múltkor bnőm vett a kfc-ben. sima sprite volt, mentalevéllel és citrommal xd

2010. máj. 10. 19:40
 8/9 anonim ***** válasza:
A mojito nem mozsito hanem MOJITO. kb 5 cl RUM, nagy pohar fullra jeggel, barnacukor, lime, mentalevelek, szoda. Na ez a mojito. Kubabol terjedt el. Gorogoknel az ouzo a kozkedvelt, amit mar leirtak elottem.
2010. máj. 10. 19:51
 9/9 anonim válasza:
100%
Miféle paraszt vagy, kedves kérdező?
2010. máj. 10. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!