Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van édességvágyam...

Miért van édességvágyam étkezések után?

Figyelt kérdés
Általában az ebéd után mindig kívánok egy süteményt, csokit, vagy bármi cukros dolgot (nem vagyok cukorbeteg), tudom, hogy a cukorra vágyok gyakorlatilag, de miért van ez?
2017. márc. 7. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Állapotos vagy.
2017. márc. 7. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
41%
Első, akkor én még azért nem szöltem emg mert fiú vagyok :o?
2017. márc. 7. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:
49%
szültem*
2017. márc. 7. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Magnézium hiány okozhat édesség utáni vágyat.
2017. márc. 7. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Nézesd meg a cukrod terheléssel! Gyanús.
2017. márc. 10. 10:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet sima megszokás is. Évtizedekig édességgel zártam az evést, elég sokáig eszembe jutott evés után, akkor is, amikor már rég nem volt valódi édességvágyam (csak szerettem, mert finom). Ma már akad heti 1-2 alkalom, amikor nem eszem édességet az ebédnél, de a régi, makacs és amúgy nem zavaró szokások nehezen halnak.

Igaz, én cukorra pont nem vágyom, az édességeim cukormentesek (a gyümölcsvágyam más dolog, bár néha gyümölcsös édességet eszem, az a gyümölcs miatt cukros).

Cukornál lehet fizikai függőség is, szintén a megszokás tudja kialakítani.

2017. márc. 10. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!