Mi a bolti és a házi termékek iletve az ételek között?
Gondolom a különbségre gondoltál.
Általában a tartósítás. Nem bio bolti termékek esetén a permetezés, vegyszerek, hormonok, génmódosítás, érlelőgáz, antibiotikumok és egyebek :)
A tartósítás az egyik.
A másik pedig az íz, a szín, az észlelés, amit összefoglalóan finomabbnak is definiálhatunk.
Például csirkecomb: a bolti kicsi, nyamvadt, fehér, alig van rajta hús, látszik, hogy tápolt, gyorsan megsül, sülés közben sok levet ereszt.
Ezzel szemben a házi csirke: nem tápolt, nincs összezárva ezredmagával egy kis helyre, hanem szabadon rohangál, éppen ezért „nem érzed a félelmet és lelki depressziót" a húsában, amikor eszed. Ehelyett háromszor akkora a comb, nem fehér, hanem inkább szürkés, szürkés-feketés, ragad a csontra, mint rágógumi az iskolapad aljára, és sokkal tovább kell sütni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen.
A leírtak a saját tapasztalataimat tükrözik, ugyanis 5-6 éve álltunk át háztáji tartására. Azóta nem vettünk boltban húst.
Előző vagyok, Te gondolom nem csak húsételre gondoltál.
Paradicsom: ha beteszel egy bolti paradicsomot az autó utasterébe, semmilyen változást nem fogsz tapasztalni, ha beleszagolsz a levegőbe.
Ha viszont egy frissen leszedett, érett, házi paradicsomot teszel be, rövid idő elteltével meg fogod érezni azt az ellenállhatatlan paradicsomillatot, ami a paradicsomot azzá teszi, ami.
És ez nem csak az illatra igaz, hanem az ízre is. A házi sokkal ízletesebb, mint a bolti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!