Permetszeres uborkát ettem, lehet valami bajom?
Milyen permet? Mikor permetezték? Mennyit ettél belőle?
Ezek nélkül nehéz korrekt választ adni. Lehet bajod, de az a valószínűbb, hogy nem lesz.
Utolsó: fogalmam sincs, milyen permetszer és hogy mikor lett permetezve, mivel vettük, csak a büdös szaga tűnt fel mikor már megettem 2-3-at, tehát egyáltalán nem fogyasztottam sokat. Semmi bajom nem lett. :D
Köszönöm a válaszokat.
1. Azért, mert valami büdös, nem biztos, hogy permetezve van (lepisilte a macska a raktárban).
2. Annyira nem lehetett büdös, ha kettőt, hármat megettél, és nem érezted.
3. Ami nem bio, azt permetezik. A boltokban árultat is, meg a nagyapám kiskertjében is.
4. A nagyapám kiskertjében előfordulhat, hogy nagyapám tegnap lepermetezte, nagyanyám meg elfelejtette, és ma abból csinált uborkasalátát, de a kereskedelmi forgalomba kerülő zöldségeknél ez majdnem teljesen kizárt. Igen szigorú előírásoknak kell megfelelniük (élelmezésegyéségügyi várakozási idő betartása, a permetezés idejének dokumentálása, stb)
6. Semmilyen zöldséget, gyümölcsöt nem injekcióznak.
Elképzeltem, amikor egy nagyüzemben 6 tonna uborkát egyenként kézbe vesznek, és injekciós tűvel szurkálják, csupán a vevőkkel való kicseszésből. Drága szórakozás...
Kiegészítem:
5. pont: a #7 válaszoló nem tud számolni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!