Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Télen lehet csinálni kovászos...

Télen lehet csinálni kovászos uborkát kályha közelében?

Figyelt kérdés
A meleg hatására kovászolódik meg az uborka tudtommal, tök mindegy, hogy nap melegíti-e fel vagy épp a kályha, esetleg egy erősebb hősugárzó. nem ?
2016. jún. 22. 09:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Nem mindegy.. A kályha melege más. Onan nem fog fényt kapni a kovászolni való uborka. A lényege a meleg az igaz és sok fény . A meleg és a fény hatására kezd el kovászolodni. Az erjedni a kenyérben lévő élesztő... amitől kovászos uborka .
2016. jún. 22. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Pedig én is úgy tudom, hogy a meleg a lényeg, tehát lehet meleg szobában kályha mellett.
2016. jún. 22. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
40%
Monnyuk a konzervgyárak télen s csinálnak kovászos uborkát, és nem kvarcoltatják, meg szoláriumba se viszik. Úgyhogy lehet azt otthon is, ha uborka van!
2016. jún. 22. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk hátránya, hogy télen drága az uborka.
2016. jún. 22. 10:15
 5/13 anonim ***** válasza:
47%
Akkor miért akarsz csinálni?
2016. jún. 22. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
Télen lehet csinálni kovászos uborkát kályha közelében.
2016. jún. 22. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Mert egész évben szeretem a kovászos uborkát nem csak nyáron.
2016. jún. 22. 10:24
 8/13 Alain Delon ***** válasza:
100%
Én télen a piacon vettem.
2016. jún. 22. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Ismét örömmel nyugtázom, hogy pontoznak az idióták.
2016. jún. 22. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 aperitif ***** válasza:
100%

Anyósom lánykorában savanyúság készítőnél dolgozott, és a kovászos uborkát egy pincében csinálták, fahordóban. Jól gondolod, az erjedési folyamatokhoz csak melegre van szükség, fényre nincs. Például akik a piacon mázsaszám árulják, nyilván nem ötliteres uborkásüvegekben készítik, hanem hordóban. De akár a saját tapasztalatomat is mondhatnám. Mivel a férjem nem szereti, ha a napon kifakul, kifehéredik az uborka, ezért én mindig cserépedényben kovászolom. Az íze tökéletes, a színe pedig sötétzöld.

Szóval elméletileg lehet télen is uborkát kovászolni, csak kérdés, hogy hol, és mennyiért lehet télen erre alkalmas uborkát venni.

2016. jún. 22. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!