Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Elhiszed, hogy az alkohol öl,...

Elhiszed, hogy az alkohol öl, butít és nyomorba dönt?

Figyelt kérdés

2017. febr. 8. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Hinni nem szoktam semmit, ugyanakkor tudományosan bizonyított, hogy az alkohol sejtméreg, és nagy mennyiségben valóban képes ölni(alkoholmérgezés ugye).

Butítani nem butít olyan értelemben, hogy az csak városi legenda, hogy pusztítja az agysejteket. Viszont ha valaki részeg, az mondjuk ideiglenes egy "butább" állapotba kerül, ilyen értelemben mondhatjuk, hogy butít.

A mértéktelen fogyasztása alkoholizmushoz vezethet, amely miatt a delikvens elveszítheti akár mindenét, szóval dönthet nyomorba igen.

Tudom, hogy sokan "rossz" dologként gondolnak az alkoholos italokra, de önmagukban valójában nem rosszabbak mint egy tábla csoki vagy egy papírvágó kés. Mindegyikben ott rejlik a veszély, de megfelelően használva kezes bárányok, jótékonyak, hasznosak. A hangsúly mindig azon van, az egyén hogyan cselekszik, a cselekvés tárgyát okolni a későbbi tragédiákért gyarlóság.

2017. febr. 8. 22:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, volt tapasztalatom abban, hogy aki ivott az butult, és az egész családot nyomorba döntötte.
2017. febr. 8. 22:59
 3/4 anonim ***** válasza:
90%
Nem ez a jó megfogalmazás. Nem az alkohol teszi ezeket, hanem az az ember aki nem tud mértéket tartani. Mértéktartás nélkül rengeteg minden tönkretesz: cukor, szerencsejáték, szex, koffein, dohányzás. Ezekkel ugyan úgy szét lehet cseszni magad, mértéket tartva viszont mind élvezhető következmények nélkül, ahogy az alkohol is.
2017. febr. 8. 23:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem, őszintén szólva biztos vagyok benne, hogy az 1 dl sör vagy a 3cl tokaji aszú nem teszi velem egyiket se. Tudom, hogy sejtméreg és a szervezetem nem gyárt ketonokat, amíg nem kezeli a helyzetet, de mértékkel ez nem kavar nagy vihart. Sokkal komolyabb stresszt jelent a szervezetemnek az edzésem a szabad gyökökkel és mikroszakadásokkal :D S azt is lekezeli a szervezetem. No persze, az teljesen pozitív dolog, kell, míg alkohol nem, de akkor is a mérték a lényeg.

Túlzásba vive persze már igaz az állítás sok esetben.

2017. febr. 9. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!