Tészta összetevői közt miért van etil alkohol?
Figyelt kérdés
akkor ha nem ihatok alkoholt ilyet se ehetek?2017. jan. 30. 19:26
1/7 anonim válasza:
Tegyük fel, hogy van benne.
Te nyersen ropogtatod a tésztát, vagy megfőzöd? Csak mert főzéskor az alkohol természeténél fogva elillan.
2/7 A kérdező kommentje:
akkor ha megeszem sütve...nem kerül a szervezetembe alkohol?
2017. jan. 30. 19:32
4/7 A kérdező kommentje:
pizzatèszta....boltban kapható , hasonló a rèteslaphoz fel van tekerve
2017. jan. 30. 20:38
5/7 anonim válasza:
És tényleg van benne! Sosem hittem volna...
Szerintem minimális mennyiség lehet benne, és az is elillan belőle sütés közben.
6/7 A kérdező kommentje:
amiről èn beszèlek az nem pont ez hanem sparos kèk zacskóban, de ezek szerint több fèlèben is van...
2017. jan. 30. 20:51
7/7 Phoney válasza:
Minden kelttésztában van alkohol, ez a kelesztés mellékterméke. Lehet, hogy csak ezért tüntették fel (vannak ilyen túlbuzgó címkeszerkesztők, akik mindent ráírnak, amit nem is kellene), de ha valamilyen okból használtak is hozzáadott alkoholt, akkor is jelentéktelen a mennyisége. Hacsak nem vagy eltiltva a kelesztett/erjesztett élelmiszerektől is (kelttészták, kefir, kovászos uborka, stb.), akkor nyugodtan megeheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!