Mennyire biztoságos a házi tej?
Mi régen háztól vettük a tejet, Hazahoztuk, felforraltuk, utána leszedtük a fölét, és annyi. Forralás után semmi bajod nem lesz tőle.
Javaslom, hogy akármit mond az eladó, az ott kapható tejjel is tedd ugyanezt biztos, ami biztos alapon!
Pont tegnap olvastam egy cikket, hogy kifejezetten veszély, még TBC baktérium is lehet benne, ha nem pasztőrözött, márpedig a házi tej nem az.
Utolsónak: Nem akarlak eltévelyíteni a meggyőződésedtől, de annyi mindenről elterjesztették már, hogy egészségtelen, sőt, káros. Néhány évvel ezelőtt pl. az alma volt a fő közellenség, nem sokkal később pedig a banán... Volt már egyiktől is valami bajod?
Mi a családdal legalább 10 évig ittunk házi tejet, úgy, ahogyan feljebb már leírtam (forralva, stb), és senkinek semmi baja nem lett tőle. Most azért veszünk boltit, mert a környéken nem lehet már házit kapni.
Majom biztos nem lesz:)))
Mi automatából vesszük, nem szoktam felforralni. Ugyebár úgy nem aludna meg. Tejszínt ebből szedünk a kávéra. 4-5 napig eláll a hűtőben. Anyám évek óta haordja ismerős, tiszta tehéntől. Ő a tejet felforralja, de előtte leszedi a tejszínt - ezt, és a tejfölt, túrót nyersen eszik.
TBC ellen legalább havonta ellenőrzik a tehenet, és a tbc baktériumot amúgy sem pusztítja el a sima forralás.
Esetleg szállítás-palackozás közben kerülhet bele valami - amitől hasmenést kaphatsz. Azt kibírod. Sok valószínűség nincs rá, mi évek óta fogyasztjuk nyersen, anyám inkább több mint évtizede - soha semmi bajunk nem volt, és az ismerőseimtől sem hallottam soha, hogy a tej ártott volna. Maximum, ha már kicsit savanyúbb lett, érzékenyeknek lazább széklet.
Én személy szerint sokkl jobban bízom a házi tejben, mint az agyongyötört, mindenféle tartályon átment állott, fölözött, pasztőrözött gyári tejben.
Én inkább a vegyszerektől, az agyonmanipulált műkajáktól félek. Egy kis mikroorganizmus max. hoz eg ymúló emésztőszervi bántalmat, de a "halott" tápanyagmentes, tartósított, színezett gyári kaja hosszútávon biztosan megbetegít. A gyreket meg főleg.
Hozzáteszem: egészségesek, immunerősek vagyunk.
Ha biztosat akarsz: forrald fel, majd tedd le atűzhelyről a kőpadlóra, hogy hamar lehűljön, majdr rakd hűtőbe. Vag yforrald fogyasztás előtt. De félni nem ettől kell, hanem az agyonmacerált ételektől, ami nem adja a kellő tápanyagot. Meg a rengeteg tisztítószertől.Rossz levegőtől, ásványianyag-hiánytól.
Ha egészséges vagy, elbírsz a kórokozók támadásával.Az egészséget kell fenntartani: friss levegő, mozgás, teljes értékű táplálék, boldogság - és nem árthat a baci sem!
Hát erre mit mondjak. Ismerek olyan embereket akik már meg sem isszák, függetlenül a forralástól. Steril művilágban élnek, naponta 20-szor kezet mosnak, aztán persze évente 5-6-szor betegek, mert úgy ahogy van szar az immunrendszerük, hiszen az baktériumot alig lát.
Szóval én meg szarok rá, nem forralom, régebben kistermelőtől vettünk tejet, azt se forraltuk, akkor még gyerek voltam, soha semmi bajom nem lett tőle. Csecsemőnek persze forralni kell, az más téma.
Én már 70 éve iszom forralatlanul a házitejet, a családom is sokszor így issza,és senkinek sincs semmi baja tőle. A bolti tejek sokkal rosszabbak.
TBC-t pedig nem lehet kapni tőle,mert a tehéntartó gazdákat szigorúan ellenőrzi az ÁNTSZ:
XCsak mos az lett a divat,hogy a tej egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!