Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Régebben tényleg jobban...

Régebben tényleg jobban "üthettek" az energiaitalok, vagy csak én képzelem hozzá?

Figyelt kérdés
az a korosztály vagyok aki tizenéves kora közepén, végefelé még találkozott a taurinos energiaitalokkal, mielőtt kivonták volna az összetevők közül. azidőben sokat járkáltunk haverjaimmal és olyankor megittunk jópárat rövid időn belül és emlékszem máshogy éreztük magunk tőle. nem mint egy berúgás, enyhébb volt, nem a koffein játszott rá akkor is kávéztam már, mégis más volt. utólag színezheti ki az elmém vagy tényleg okozhatott hasonlót míg volt bennük taurin?
2017. jan. 20. 20:18
 1/8 anonim válasza:
37%

Megnéztem pár itthon betárolt energiaitalomat és mindegyiken fel van tüntetve az h tartalmaznak taurint :D

Szerintem nem vonták ki az összetevők közül..

Amúgy elképzelhető h régen jobban üthettek mivel ha jól emlékszem még volt Vodkás és Whisky-s Hell is :D

Manapság már nem árulnak csak mindenféle ízesített löttyöt, aminek nem sok hatása van

Én kb naponta szoktam inni kb 0.5 l-t de ha gyengébb minőséget veszek annak alig érzem a hatását :D

Szerintem a koffein és taurin kombóra emlékezhet az elméd, ami régen kicsit ütősebb lehetett a szervezeted számára(mára már kialakult egy tolerancia és megszoktad), de az is lehet h régen sokkal több volt a koffein és a taurin az energiaitalban mint manapság

2017. jan. 20. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Az én időmben csak a Red Bull létezett, aztán szépen lassan jöttek be a mindenféle néven futó energia italok. Azon röhögök így vissza emlékezve, hogy egy disco biztonsági emberei itt ahol lakom azzal verték a nyálukat, hogy ittak egész éjszaka 2 red bullt kávé semmi és 24 órán keresztül fent voltak teljesen frissen, szerintem csak bebeszélték maguknak ezt a fene nagy élénkítő hatást, az a tipikus befolyásolható ember típus :D Érdekes mert én ekkor voltam úgy kb. 14-15 éves, semmit nem éreztem az energia ital után, ásítottam egy nagyot és világnak tudtam volna aludni.
2017. jan. 20. 22:02
 3/8 A kérdező kommentje:
de kivonták, Magyarországon legalábbis tuti. emlékszem régen hogy a red bull meleltt a bomba presztízse is igen magas volt, aztán hogy lelecsonyodott. míg pl. a hell a szinte noname-ből fejlődött fel elég ismertté. fura így az évek múlásásval nyomonkövetni az aktuális trendet pl. mostanában hogy ízesítik összevissza őket míg régen a tuttifrtutti volt egységes
2017. jan. 20. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon az energiaitalokból kivonták a taurint- mivel olyan magas adót kellet volna értük fizetni hogy senki nem vette volna meg, az összes amiben van taurin, rockstar esetleg red bull mind mind külföldi.
2017. jan. 21. 10:40
 5/8 anonim ***** válasza:
59%

2011 óta nincs taurin az itthoni energiaitalokban, csak a szürke importosokban.

Régen sem ütöttek jobban mivel az összetételük ugyanez volt mint ma, a taurin kivételével, de az nem üt, mivel csak egy aminosav a cukor felszívódásához. Maximum mivel fiatal voltál nem bírtad annyira, nem volt akkora koffeinrezisztenciád se, meg az emlékek szépítenek a dolgokon is.

A Hell vodka és whiskey pedig nem üthetett semmit, mivel nem volt bennük alkohol, csak ízesítés.

Régen nem volt szükség ízesített energiaitalra, de az évek múlásával felkapott lett, unalmassá vált a tuttifrutti íz és be kellett dobni valamit.

A B! zuhanását a 15mg-ra csökkentés, a félig cukorpótlóval keverés és a szörnyű íz hozta el, bár az ízesítettei még mindig egész jók.

Hell nem volt noname sose, már a legelején is prémium szintet képviselt és rohamosan fel is futott.

2017. jan. 28. 20:02
 6/8 A kérdező kommentje:
ezt megcáfolnám mivel biztosra tudom hogy a HELL whisky és vodkában volt alkohol, belőlük a koffeint hagyták ki
2017. jan. 28. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:
59%

Már nem emlékszem mert régen volt, de az biztos hogy valamelyik ki volt hagyva belőle, szóval nem üthetett semennyire, a lényeg ezen van.

Igen, megkerestem, 5% alkoholtartalma volt és semmi koffein, semmi taurin.

2017. jan. 28. 20:38
 8/8 A kérdező kommentje:
szóval a lényeg hogy valszeg csak az emlékek szépítik meg utólag, illetve hogy kevesebb koffeint fogyasztottam és akkor hirtelen "beütött" de köszi a válaszokat
2017. jan. 28. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!