Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megtiltanád az energiaitalok...

Megtiltanád az energiaitalok eladását a 18 éven aluliaknak?

Figyelt kérdés

2013. márc. 18. 15:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
44%
Igen és az alkoholt is 21 évre koráltoznám..
2013. márc. 18. 15:44
 2/24 anonim ***** válasza:
90%
Szívem szerint megtiltanám, de tudom, azzal nem sokat lehet elérni, azok után, hogy 13-14 évesek szájában ott lóg a cigi, pedig ugye az is tiltva van. Talán inkább oktató kampányokat tartanék arról, hogy mennyire nem egészséges napi szinten ezt vedelni.
2013. márc. 18. 15:47
 3/24 anonim ***** válasza:
54%
Meg,igen.És a cigiét is 18 évre korlátoznám.
2013. márc. 18. 15:47
 4/24 bumbi02 ***** válasza:
47%
Nem tiltanám meg. Ilyen erővel betilthatnánk a kávét is 18 alatt. Az energiaital nem káros, ha normálisan fogyasztod. Ha meg mértéktelenül fogyasztasz valamit, persze hogy káros lesz. Példának okáért a víz is káros lehet, mikor 5-6 éves voltam, orvosi ajánlásra csak 1,5 liter vizet ihattam naponta, és figyelni kellett, nehogy többet igyak, mert olyan sok vizet ittam, hogy kimosta a szervezetemből az ásványi anyagokat, és a sót. Szóval nagy mértékben bármi káros lehet. De kismértékben az energiaital se káros.
2013. márc. 18. 15:50
 5/24 anonim válasza:
14év
2013. márc. 18. 15:51
 6/24 anonim ***** válasza:
82%

Megtiltanám.

De tudom,hogy nem sokat érnék el vele.

Irritál amikor már a 6.-7.osztályosok is ilyennel futkoznak,mert azt hiszik az a menő.

2013. márc. 18. 15:53
 7/24 anonim ***** válasza:
32%
Felőlem azt tiltják már meg amit akarnak, ha menőzésből isszák akkor meg gratula , nekem ugyan mindegy betiltják e vagy nem bizonyos kor alatt, mert 20 évesen már nem kérdezik meg tőlem, hogy vagy e mán 18
2013. márc. 18. 15:59
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Hiába tiltanak bármit, ha inni akar, akkor megveteti mással, ugyanúgy mint a piát és a cigit.

Sajnos engem sokkal joban aggaszt, hogy mennyi káros adalék, rákkeltő anyag van lassan már szinte minden élelmiszerben, ezeket minden korosztálynak betiltanám.

2013. márc. 18. 16:14
 9/24 anonim ***** válasza:
94%

Jah, a gyerekek pont arról ismertek, hogy normálisan fogyasztják az ilyesmit, pláne mikor 2 l-es flakonokkal rohangálnak.

Ha tudnám, hogy lenne értelme akkor igen, sőt egy az egyben betiltanám ezeket a sz@rokat. A benne lévő koffein a legkisebb dolog, de míg kávéból az ember jó esetben egy csészével iszik, addig egy energiaitalból 250 ml a minimum, amit aztán visszazárni sem lehet. (Arról nem is beszélve, hogy kávétól még senki nem került kórházba, energiaitaltól pedig igen).

Van benne emellett mesterséges színezék és aroma, egy rakás cukor, ráadásnak meg taurin, amiből a szervezet bőven eleget termel (nem baj, had f*sson a gyerek), meg egy halom olyan anyag, ami jó esetben csak gyógyszertárban kéne hogy előforduljon.

2013. márc. 18. 16:16
 10/24 bumbi02 ***** válasza:
8%

Na igen, de tegyük hozzá hogy mekkora mennyiségtől jutott az illető kórházba?

15-16 évesen napi fél liter energiaitalt ittam. Manapság hetente iszok meg ennyit. Kólát van hogy megiszok heti 4-6 litert is (de nagy átlagban heti 2 liter). És élek. Nincs semmi bajom. A fogaim épek, az emésztésem rendben, a vérnyomásom tökéletes.

2013. márc. 18. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!