Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen gyakran fogyasztassz...

Milyen gyakran fogyasztassz édes ízű élelmiszert (ami cukros/édesítőszeres/mézes. )?

Figyelt kérdés
Mennyit esztek belőle és mi az? Igaz,hogy az édesítőszer étvágygerjesztő hatású és függőséget okoz?

2017. jan. 4. 19:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

"Érdekel. Tudtammal azért van ez az oldal,hogy nyugodt lelkiisnerettel tehessek fel kérdéseket,ami érdekel engem."

De nem személyes üzenetben.

2017. jan. 4. 20:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha dolgozok valamilyen péktermekkel inditom a napot..ez sütit vagy pizzás kiflit jelent. Teljesen átlagos kaját eszek, ami nekem nem a natur joghurt...

Vizet szinte sosem iszom..limonade, szörp, tea gyümölcslé vagy kola. Mindenből drágább, nem 100ftos kola. Cukrot teszek a teaba pl...

24N. 50kg vagyok amúgy

2017. jan. 4. 21:09
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
Nem érzem úgy h függőséget okozna az édesítőszer. Inkább a cukor. Aszalt gyümit szoktam enni, meg néhanap light kólát.
2017. jan. 4. 22:47
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritkán. Inkább a sós ételeket, sütiket szeretem. A kávémat cukor nélkül, sok tejjel iszom. Ha néha rám tör az édesség-ehetnék, akkor elmajszolok 2-3 kocka csokit, de csak étet, a tejcsoki nekem túl édes.
2017. jan. 4. 23:47
 15/18 anonim ***** válasza:
49%

Nő vagyok. Heti többször van édesség és cukoralkohol (eritrit és xilit) is a napomban. Cukrot és mézet nem szoktam enni.

Az édességek gyakorisága nagyrészt a párom miatt van, aki napi jópárszor eszik ilyesmit, ezek zömét persze maga készíti (tegnap nem érkeztek elég gyorsan a palacsinták s képes volt nekiállni rizssütit sütni. torta után is megteszi, néha felmerül bennem, miért adok belőle neki...). A munkába is sokszor visz édesség típusú ételt, főleg mazsolás-kókuszos-gyümölcsös zabkását s egyfajta nem hagyományos brownie-t gyümölccsel vagy lekvárral, 1000-1200 kcal mennyiségben, ez a reggelije.

Az édességei zömében mazsola vagy lekvár az édesítés.

Mennyit eszem belőle? Ma pl. volt 3 tojásból piskóta, meggylekvárral, illetve kávélikőrös krémmel, tegnap 5 és fél palacsinta dióval, lekvárral, kakaóval... Mivel szálkásítok és a kalóriaigényem eleve nem nagy, ez az étkezésem minimum fele. Néha sokkal több.

De nem mindennap eszem édességet, ezt már írtam.

A függőségről nem tudok semmit, amúgyis melyik? Nekem nem úgy tűnik, hogy függnék tőle. Az étvágy helyzetfüggő. Ha megeszem egy hatalmas adag csokitortát, az inkább alaposan megszünteti az étvágyamat, mivel jóllakom vele. Amúgy növelheti, igen, édesszájú vagyok s édesség után szeretek édességet enni, ha még nem laktam alaposan jól :)

Egyeseket állítólag még az eritrit is kilök a ketózisból, másokat nem.

Persze ha folyton édeset eszünk, akkor kialakul egy megszokás, aminek komoly hatalma lehet. De bizonyos étrendeknél s embereknél ezzel együtt sincs kifejezett édességvágy.

2017. jan. 5. 02:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Mindennap.

Fehérjepor általában minden reggel,kávéba eritrit,napi kettőt iszok.

Azt nem vettem észre magamon,hogy étvágy gerjesztő lenne,mondjuk mivel napi 5-6 alkalommal eszem így nincs is nagyon időm megéhezni.

Függőséget lehet okoz,mint a sima cukor is és társai.

2017. jan. 5. 09:14
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát én minden nap. Cukros ételt nagyon-nagyon ritkán, általában mézes teát(szigorúan termelői, nyers mézzel) iszom minden reggel, és a zabkásámba, zabpalacsinába és különböző diétás sütikbe teszek eritritet vagy nyírfacukrot, illetve édesítőszeres fehérjeszeleteket és fehérjeport is fogyasztok.Ezek közül minden nap ezek 1x vagy 2x. És a cukor tényleg étvágygerjesztő és függőséget okoz, az édesítő nem.
2017. jan. 7. 23:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja és lány vagyok
2017. jan. 7. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!