Fagasztott tilápia filé hütőben mennyi idő alatt olvad fel?
Sziasztok!
Minden receptben azt javasolják, hogy hűtőben olvasszuk fel a tilápia filét, ez miért jobb annál mintha szobahőmérsékleten történne? Mennyi ideig fog tartani hütőben? 2-3 óra? vagy 1 óra is elég?
Talán attól tartanak, ha szobahőmérsékleten ottfelejtődik, akkor ahogy felolvadt, rögtön elkezdődik a romlási folyamat. De ha azonnal felhasználod, akkor ez nem fordulhat elő.
Ettől függetlenül én is mindent a hűtőben hagyok felengedni. Előző este kiveszem a fagyasztóból, és a másnapi felhasználásig kienged.
Azért is érdemes a hűtőben hagyni felengedni a dolgokat, mert a felolvadó fagyasztott áru hűti a környezetét, annyival is kevesebb áramot fogyaszt a hűtő. Nem gondolom, hogy ez forintban sokat jelentene, de mégis legyünk egy kicsit "zöldek", ha tényleg csak egyetlen mozdulaton múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!