Teában kukacok? Mi a gond?
Sziasztok!
Minőségi, szálas teáim vannak. Észrevettem, hogy amelyikben gyümölcsdarab is előfordul, abban egy idő után kukac is megjelenik... Teljesen lezárt dobozokban tárolom a teákat, de így is megjelennek, így biztos, hogy nem kívülről kerülnek bele. Előfordult ez már mással is?? Több teát kifejezetten teaházakban vettem...
Soha nem hallottam még ilyenről. Elég gáz, mert azok a teák nem is olcsók...
Kimérve vetted, vagy lezárt zacskóban?
Mert ha kimérve, akkor ők tárolják szarul.
Hát én tuti lefagyasztanám. Az szerintem nem árt a kiszáradt teának. A kukacnak meg igen. Főzés után meg úgyis leszűröm.
15-20 ezer ft az induló kilós ára egy jobb teának, elég idegesítő, ha emiatt kell kidobni...
Hát ha meg nem nálunk csomagolták, még rosszabb a helyzet. Mert akkor ráadásuk valami távol-keleti, vagy dél-amerikai rovar fajtával lehet dolgod, amiből egyéb érdekes dolgok is következhetnek.
Tulajdonképpen ez már a NÉBIH-t is érinti.
Biztos vagy benne, hogy nem zsizsik, és nem kívülről rágták magukat a zacskóba? Nincsenek picike lyukak a zacskón?
Nekem volt már "zsizsik-invázió" a konyhámban és belementek a teába is.
Zsizsik egész biztos nem lehet, mert az csak a bab/borsóban van.
Ez legfeljebb valamilyen gyümölcsmoly lehet.
A lefagyasztás jó ötlet.
De esetleg ha visszaviszed oda, ahol vetted, akkor lehet, hogy tesznek valamit, meg kaphatsz helyette másikat. (Vagy emailban írsz a forgalmazónak, az még egyszerübb)
Szerintem is élelmiszermoly kukacról van szó. A fémtetejű teásdoboz semmiféle akadályt nem jelent nekik, döbbenetes dolgokba képesek belemenni. Talán a csavaros, vagy a légmentesen záró csatosüveg lehet molybiztos. Ha csak sima teafüves fémdoboz, akkor abba röhögve belemennek.
Nekünk volt molyinváziónk, évekig tartott, hullámokban rajzottak, a sima szanálás, kidobunk mindent, nem oldotta meg, a molycsapda csak ritkítja őket. Akkor szünt meg a probléma, amikor kaszáspókok költöztek a kamrába, nem is bántottuk őket. Nyáron volt polccserénk, meszelés, stb. a zárt hátuljú polc hátoldalán is voltak bábmaradványok és a konnektorban (!!!!) is. Szóval ez olyan gond, amit csak nagyon gyökeresen lehet kiírtani... Amúgy mi valószínűleg egy csomag barnarizzsel vittük haza az alapító tagokat.
Ne izgulj!
A kukacok bizonyára vegetariánusok voltak,és tulajdonképpen teafüből vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!