A fürjtojásnak milyen íze van?
Figyelt kérdés
Sima tojáshoz hasonló, vagy van bármi különleges mellékíze?
Hogy kell, vagy inkább érdemes elkészíteni? TÜkörtojás, rántotta, főtt tojás?
2016. nov. 19. 21:57
1/6 anonim válasza:
Nem különösebben különbözik a tyúktojástól, talán egy kicsit erősebb a"tojás" íze.
Inkább a mérete miatt az ételek "díszítésére" alkalmasabb. Pl. egy indonéz leveshez (soto ayam) adják (főtt tojásként), de erre is alkalmas a tyúktojás, csak a mérete miatt fel kell vágni, ekkor viszont a sárgája a levesben szétmállik. Ezért is használnak inkább egészben főtt fürjtojást.
2/6 anonim válasza:
Pont ugyan olyan mint a tyúktojás csak kicsiben. 1 db tyúktojás 4 db fürjnek felel meg.
3/6 anonim válasza:
Nem értek egyet, sokkal ízesebb a fürjtojás.
4/6 anonim válasza:
3-as
Lénygében igazad van, főleg egy bolti tojáshoz képest. Egy kapirgáló, kukorica darával etetett házi tyúkhoz képest már nincs nagy eltérés. (Ezért is írtam, hogy "kissé erősebb a "tojás" íze".)
5/6 anonim válasza:
# 4 Pesti gyerek vagyok, sajnos nem volt még szerencsém házi tojához, de elhiszem hogy így van. Én csak a bolti tyúk- és fürjtojás közti különbségről tudok beszélni, azok között van különbség.
6/6 anonim válasza:
A bolti fürjtojás pont ugyan olyan ízetlen, mint a tyúktojás. Nekünk van nem tápon tartott fürjtojás, össze sem lehet hasonlítani. Arról nem beszélve hogy a nagyüzemi tojásgyárakban 99%-a annak az esélye, hogy olyan táppal etetik a fürjeket aminél 3-4 napot kellene várni ahhoz, hogy tényleg fogyasztható legyen vagyis 2-3 napig a gyógyszeres tojásokat ki kellene dobni. Amiket persze nem dobnak ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!