Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Adventre/karácsonyra mindig...

Adventre/karácsonyra mindig ugyanazokat a jól bevált süteményeket készítitek, vagy mindig másokkal kisérleteztek?

Figyelt kérdés

Akik ugyanazt készítik: nálatok mik a megszokott sütik?

Akik újakat keresnek: honnan szedtek új ötleteket, és mi alapján választjátok ki az idei recepteket? (Meg az idén miket terveztek?)

Mindenkinek köszönöm, ha válaszol.

#karácsony #adventi sütemény
2016. nov. 14. 11:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tiramisu,
2016. nov. 14. 18:44
 12/16 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

1 sütit sütök csak (mivel én folyton vendégségbe vagyok egész karácsonykor, anyánál, apánál, mamáméknál, a párom családjánál, ott is nagyi, nagybátyó... stb, így kajára nem kell gondolnom).

De borzasztóan szeretem a keksztekercset. Az karácsonytájt mindig készítek.

A mamám folyton bejgizik, én meg meg is undorodtam tőle. Egy ideje azt nem eszek.

És az is érdekes, hogy nálunk soha nem volt mézeskalács. Senki nem készített a családba soha.

2016. nov. 14. 22:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindig más, de mindig van valami olyan is, ami korábban már volt. Volt olyan év, amikor csak a hagyományosokat csináltam : kókuszkocka, mézeskalács, linzer, bejgli, mézeskrémes. Tavaly pl. nagyon beújítottam: habkarika, vörösboros kuglóf, sport szelet volt.

Idén biztos lesz mézeskalács, azt már advent első hetében megsütöm, kókuszkocka, bejgli, de a tavalyi sport szeletet is elkészítem, mert a fiam, aki egyébként nem eszik süteményt, tavaly egy fél tálcával megevett belőle vacsorára.

2016. nov. 15. 08:12
 14/16 anonim válasza:
100%

Bejgli,zserbó,linzer,gyümölcs kenyér,diós rácsos,

sós sütemény-pogácsa,sós-sajtos kis kiflik

szilveszterre-gyümölcskenyér,kuglóf,szilveszteri sütemény,bejgli

általában ezek szoktak lenni!

2016. nov. 15. 11:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az utóbbi években állandó a mézeskalács, a méteres kalács, a bejgli (ezt nem mi sütjük, hanem bolti vagy úgy kapjuk rokontól). Mindig van pogácsa, hogy legyen sós is.

És még egy édes szokott lenni, ami leginkább vagy kókuszkocka, vagy puncs szelet (diós tészta, krém, csokimáz), kata szelet (3 tésztaréteg között diós krém és a tetején hab), néger kocka.

2016. nov. 20. 17:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi az újabb válaszolóknak is.
2016. nov. 20. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!