Adventre/karácsonyra mindig ugyanazokat a jól bevált süteményeket készítitek, vagy mindig másokkal kisérleteztek?
Akik ugyanazt készítik: nálatok mik a megszokott sütik?
Akik újakat keresnek: honnan szedtek új ötleteket, és mi alapján választjátok ki az idei recepteket? (Meg az idén miket terveztek?)
Mindenkinek köszönöm, ha válaszol.
Szinte mindig ugyanazt:
Kókuszkocka
Zserbó
Mézes krémes
És töménytelen mennyiségű mézeskalács
(igen, bejglit sosem csinálok, azt anyós szokott nagyon sokat)
Bejgli mindig van.
Mézeskalácsot egy időben mindig sütöttem, most már annyira nem szeretjük.
Habcsókot fogunk szerintem idén.
Ezen kívül mindig van valami süti. Nem mindig ugyanaz, de azokból válogatva, amiket szeretünk. Pl. gesztenyetorta, diótorta, csokitorta, zserbó.
Van állandó és változó is:)
Bejglit édesanyám készíti minden családtagnak kb ipari mennyiségben.
Linzer vagy vaníliás kifli és püspökkenyér valamelyik mindig van, változó melyik.
Azonkívül meg a netről, karácsonyi receptesújságokból válogatok.
Mivel a munkahelyemre is hozok én is meg a férjem is elég sokféle szokott lenni.
Zserbó és bejgli mindig van nálunk.Ezeken kívül esetleg még kalács, sósnak meg pogácsa, keksz, szilveszterre meg virslis roló.
Ha újdonságon gondolkodok, akkor kiötlök egy receptet.Részben cukrász vagyok, így az néha segítség, de szeretek kísérletezni. :)
Nagy kísérletező vagyok, de az a fajta, aki azért a régi bevált dolgokat is folyton enné, nehéz ez így :D
Csak karácsony körül eszem mézest, mivel az életmódomba alapvetően nem fér. Azt sose hagyom ki. Idén is elkezdek kísérletezni egy jóféle gluténmentessel, múltkor csak a rizslisztig jutottam, amivel működött, de azóta tudom, hogy el lehet azt a darás jelleget kerülni, ha mással keverem :) Bár lehet, hogy nem érdekel és gluténes lesz. Nekem már kb. mindegy, a szénhidrátszegénység úgyis bukott...
A mézeseket szépen kidekorálom :)
Bejglit anyós süt, nagyon finomat. Egyszer majd azért át kéne alakítanom jobbra (legalább cukor- és laktózmentes legyen a szerencsétlen), de én elég jól megvagyok bejgli nélkül is...
Nyersvegán "bejgli" az lesz, tele vagyok gyümölcslappal s nem fogyasztjuk őket, mert nem csináltam ilyesmit még idén. Finomak, persze bejglire kicsit sem emlékeztetnek.
A szezámos sós sütim mindig előkerül, amúgyis egész évben sütöm. Azt is variálom, de nem nagyon (az esetleges kesernyésséget kell elkerülni s ha keményen szálkásítok, akkor igyekszem felnyomni a tojásmennyiséget, piskóta szintre :D ez a süti amúgyis piskóta jellegű).
Egy szép és finom almás-mákos-habos süti is karácsonyi nekem (nem tartalmaz lisztet), mivel macerásabb, mint a tipikus gyors mindennapi sütijeim, viszont nagyon szép, ünnepi. Azon nincs sok változtatni való, az marad.
Ha lesz valami új, akkor krémes sütit szeretnék készíteni. Zserbót is jó lenne, a marlenka mellett a kedvenc sütim lenne. Az összekeverős sütikben vagyok jó, de a krémeseket és a zserbót kedvelem.
Az új ötletek onnan jönnek, hogy előszeretettel bolyongok főzős blogokon. Amiket sok süti van, mert az jobban érdekli az embereket. A recept alapján eldöntöm, passzol-e legalább körvonalakban a világomra, macerás és feleslegesen drága-e...
Beigli és moskauer az mindig van.
Mézeskalácsot is sütünk az unokákkal,imádom amikor díszítik,nagyon jó móka.
Sokfajta aprósüteményt szoktam készíteni, ami sokáig eláll
Vaniliás kifli, Mandulás csillag,Non plus ultra , Macaron,Fahéjas csillag,és minden évben valami új.
Idén a Pinteresten talált Csokoládés habcsókos karácsonyi sütit fogom készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!