Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől lehet a tejnek fura íze...

Mitől lehet a tejnek fura íze ha még nem járt le?

Figyelt kérdés
2 nappal ezelőtt lett véve, de csak máma lett kibontva. Gondoltam iszom egy kis kakaót, de mikor megkóstoltam olyan íze volt, mintha zöldborsó levet ittam volna. Először azt hittem a kakaónak lehet más az íze, mert más fajtát vettünk, de azért megkértem a nagyszülőmet ő is kóstolja meg, és mint kiderült nem hallucináltam. Persze, hogy 3 adag sörkifli is ebből a tejből lett csinálva... Akkor most romlott a tej, és a kifli is mehet a kukába? Vagy mitől lehet ilyen fura íze?

#tej #fura ízű
2016. nov. 13. 14:06
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
A lejárati dátum nem percre pontos...
2016. nov. 13. 14:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt elhiszem, de majd csak két nap után jár le, akkor már rossz lenne ?
2016. nov. 13. 14:14
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
Rossz helyen tárolták a boltban (álldogált a ládában a fűtőtest mellett?), és megromlott. Elvileg, ha visszaviszed, kicserélik, de nem tudom, ér-e annyit a dolog.
2016. nov. 13. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
23%
UHT, vagy nem, esetleg eredeti, tehénből fejt?
2016. nov. 13. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:
42%
Most tényleg meglepett? A tejtermékeknél általában komolyan kell venni a szavatossági időt és sose szabad annyit vásárolni, hogy napokig csak a hűtőben álljon.
2016. nov. 13. 14:50
 6/10 anonim ***** válasza:
44%
Sajnos lehet romlott a lejárati idő előtt is, és nemcsak a tej.
2016. nov. 13. 14:55
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

1. Ha a tej "megromlott", attól még fogyasztható (aludttejnek hívják egyébként), ettöl a kifli egész biztos nem ehetetlen.

2. A savanyú tejtöl sem lesz bajod, csak kakaóval nem jó az íze.

3. Ilyenkor a téli félévben sokszor van a jó tejnek is furcsa, savanykás mellékíze, ha a teheneket silótakarmánnyal etetik.

2016. nov. 13. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
36%

"Ha a tej "megromlott", attól még fogyasztható (aludttejnek hívják egyébként),"

-melyik bolygóról írsz, melyik századból? ezek a mai tejek már nem lesznek finom aludttejek, megkeserednek, megromlanak.

2016. nov. 13. 16:01
 9/10 anonim ***** válasza:
48%

A lejárati dátum megfelelő tárolás melletti bontatlan termékekre vonatkozik.

Ha ezek közül bármelyik nem teljesül, akkor már nem jelent abszolút semmit.

Azt nyilván tudod, hogy akkor bontottad-e fel, de azt, hogy például a boltban nem tárolták órákig hűtetlenül arról fogalmad sem lehet.

2016. nov. 13. 17:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2016. nov. 14. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!