Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti is álmosak vagytok a kávétól?

Ti is álmosak vagytok a kávétól?

Figyelt kérdés
Valamikor iszok kávét és utána rögtön álmos leszek, majd néhány óra elteltével kezdek el felpörögni. Nektek is szokott ilyen lenni? Ez miért van? Köszönöm a válaszokat előre is!:)

2016. nov. 9. 16:19
 1/10 piriiiii ***** válasza:
Álmos nem, inkább csak nincs rám hatással. Vagyis az ízlelőbimbóimra igen, mert imádom az ízét.
2016. nov. 9. 16:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem
2016. nov. 9. 16:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kis mennyiségben élénkítő hatása van, de ha több csészével iszol, akkor álmos lehet tőle az ember. Engem feldob kicsit, munkába menet mindig iszom egy pohárral.
2016. nov. 9. 17:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Az ízét imádom, ezért napi 15-20 az adagom, de lefekvés előtt is iszok, simán alszok.
2016. nov. 9. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem iszom kávét, pokoli fölösleges és egészségtelen.
2016. nov. 9. 18:39
 6/10 anonim válasza:
Igen. Amióta ez kiderült, nem iszom többet. Pedig szerettem.
2016. nov. 9. 18:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) én is imádom az izét de csak max napi 1 csészével szoktam inni szóval lehet hogy rám sincs annyira hatással.
2016. nov. 9. 18:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem leszek álmos tőle, azért is iszom (néha), hogy élénkítsen, ne legyek álmos :)
2016. nov. 9. 19:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem, semmilyen hatással nincs rám, csak bejön az íze. A tea sem hat s annak is bejön az íze (persze nem mindé, de ez a kávéra is igaz). A kóla hat, de azt nem tartom egészségesnek, ellentétben a kávéval és a teával (de ha kifejezetten hatnának rám, akkor vigyáznék velük).

Azt nem tudom, miért van. Tele vagyok ilyen misztériumokkal, pl. miért leszek pokolian éhes a reggelitől vagy miért csak akkor megy jól a keményebb fizikai erőkifejtés, ha már tizenpár órája nem ettem :D Vannak ilyen furcsaságok. Állítólag van, aki kizárólag kávéval tud elaludni.

2016. nov. 9. 19:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Az orvos szerint a forró kávé hirtelen kitágítja az ereket, csökken a vérnyomás, ezért lehet valaki esetleg álmos tőle, de később, mire a koffein felszívódik , akkor jön a hatása és az élénkítően hat.
2016. nov. 9. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!