Mitől energiamentes az üdítőital?
Leszögezném.Én nem szeretem az édesitőszerek ízét.
Az aszpartám(e951)két aminosav metilésztere. Mint ismeretes, az aminosavak a fehérjék építőkövei, az élet alapjai. Az aszpartám a szervezetben építőköveire bomlik, azaz aszparaginsavra, fenilalaninra és metanolra.Az aszparaginsav minden fehérje építőköve.A fenilalanin egyike az esszenciális aminosavaknak.A szervezet nem képes előállitani ezért nekünk kell bevinni.
Példaként elmondható, hogy egy adag tejben 8-szor több fenilalanin, és 13-szor több aszparaginsav van, mint, egy azonos adag, 100%-osan aszpartámmal édesített üdítőitalban.
A metanol gyakran megtalálható élelmiszereinkben. Az, hogy a metanol nagy mennyiségben mérgező közismert. Ez a „nagy mennyiség" több 10 grammot jelent
Ami az édesített üdítőkben van az szinte elenyésző.A paradicsomlében 8x több van.
ui.:A mesterséges szinezékeket én sokkal rákkeltőbnek tartom.pl.:Azorubin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!