Változatos, rendhagyó tízórait szeretnék. Pár tippet adnátok?
Szia!
Szerintem igaza van az első válaszolónak, a te körülírásodra az illik. Van belőle több fajta, tehát változatos is egyben.
May
Én szendvicsekkel szoktam kísérletezni. Különböző zsömlék (magvas, sajtos, stb.), különböző szalámik, sajtok és zöldségek, olykor főtt tojás mennek bele. Gyerekkoromban mindig a szokásos vizes zsemle megvajazva + zala szalámi volt a menü és elképesztően untam. De ha változatos a szendvics, az is lehet finom.
Lehet vinni még pl. gofrit is vagy gyümölcssalátát, sima salátát. Oké, hogy a gofri sütős de én pl. előző este sütöm meg és marad belőle reggelre.
Ja és az alma, természetesen. :) Viccen kívül mindig viszek egy gyümölcsöt (alma, banán, mandarin, kiwi) vagy joghurtot a szendvics mellé.
Kis adag gyümölcsös nyers zabkása. Sosem laknék vele jól, de elég sok kókusszal és mazsolával, kókusztejjel finom :D
Vagy gyümölcsös krémek, pudingok, bizonyára kismillióféle ilyen van, avokádóval, tejtermékkel, tojással vagy csak simán maga a gyümölcs. A nem túl leves meggy pl. olyan pudinggá áll össze turmixolva, natúr, hogy csak na, de amúgyis lehet sűríteni, én konjacliszttel szoktam.
S persze vannak gyümölcssaláták, de azokhoz nem értek. Bár nem kell elbonyolítani, vegyes gyümölcs, kis fűszer, citromlé...
tortilla megkenve vékonyan mogyoróvajjal, rá gyümölcsszeletek (pl barack, de lekvár is jó), felteker :)
Befőttes üvegben előző este zabpehely vagy zabpelyyhes műzli + ízlés szerint magok, aszalt gyümik összekever +tej (legjobb mandulatejjel, de gyümölcslével is lehet), hűtőbe tesz, reggel táskába dob. kanalat is vigyél hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!