A hal miért nem hús?
én úgy tudom, hogy böjt idején nem szabad enni halat sem, merthogy az is hús.
ha nem hús, akkor mi? zöldség?:)
A zsidó vallás szerint a hal nem hús, hanem párve, azaz páros étel, fogyasztható együtt tejes ételekkel és zsíros(hús) ételekkel is.
A böjt szempontjból azért megengedett, mert nem melegvérű állat. Attól függetlenül a hal bizony hús. Mi más lenne?
"1. válaszoló vagyok. lehet azért mondják, mert fehérje. de attól még hús. csak sovány hús."
A többi hús is fehérje...
"A hal azért engedélyezett, mert könnyű a húsa, nem rostos, és könnyen hozzáférhető."
forrás: [link]
"Teljes értékű és könnyen emészthető, magas fehérjetartalma (fajtától függően 15-20 százalék), illetve különleges zsírtartalma van. A halhúsban található zsiradék (1-7 százalék) - a halolaj - a többi állati eredetű zsíroktól eltérően telítetlen zsírsavakban gazdag. Esszenciális zsírsavjai fontos élettani és védő szerepet töltenek be (a magzati életben például az agy és a szem ideghártyájának fejlődésében, később az érelmeszesedés, a daganatos megbetegedések kivédésében és így tovább). Gazdag ásványi anyagokban (vas, cink, szelén, jód, foszfor) és egyes vitaminokban (A, D, B1, B2, B12)."
Talán azért tartozik külön kategóriába, mert annyira egészséges hogy ez a többi hústól merőben eltér.
Igen a hal hús.
De engedélyezett a böjtben..senki nem mondta hogy nem hús....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!