Kollégista vagyok mit egyek?
Szóval.Középiskolás kollégista vagyok.Sokszor nem érzem magam annyira energikusnak, mint korábban. Itt étkezem(mindenki tudja, milyen az étel-többnyire- a konyhareformok ellenére.) Napi 3 étkezés van.Szeretnék rendes,kiegyensúlyozott étrendet.Ezért kérdezném, hogy a napi 3 étkezés mellett mit fogyasszak,(étel,ital) hogy meg legyen minden vitaminnak a rendes bevitele?(gyümölcs sajnos kilőve.)
Remélem érthető a kérdés, a fejemben összeállt de így kifejteni kicsit nehezebb volt.😃
(Sajnos speciális étrendet nem kérhetek,mert ahhoz orvosi igazoló papír kell.)
Oh,úgy látom egy sorstársra akadtam.😆
Nagyon jokat irtal, és a piramisra is rákeresek, köszönöm szépen, ment a zöld pacsi.👍
Ezt a sószegénységet amúgy nem értem, köztudott, hogy nagyon fontos a só, kánikulában is emlegetik, futók is tolják... Kell.
A gyümölcshiány nem gond, nem kell az élethez, de zöldség azért legyen. Anélkül is lehet élni, de szerintem nehéz, s ha már zöldséget eszel, legyen közte nyers is, hasznosabb és frissítőbb.
Konkrétan nem tudom, manapság milyen ételt kaptok (halottam a reformról, persze, hajmeresztő, főleg nekem, speckó étrenden, mert az esik jól), de azt kellene kiegészíteni megfelelően, az egyéni igényeidet is belevéve. Talán érzed, hogy mi hiányzik számodra (nem mindenki érzi, én most már szoktam, szerencsés dolog). Én zsírt tolnék, nem kispályásan, de van, akinek egészen más hiányozna/hiányzik.
Az egészség piramissal az a gond, hogy nagyon sokféle van, bár ez természetes, mert az emberek is sokfélék.
Én még nem láttam piramist, ami az én igényeimnek felelt volna meg, pedig most már bizonyosan tudom, mi való nekem.
Azért kiindulásnak OK lehet, de nem szabad szentírásnak venni. A legdivatosabb piramis étrendjén olyan nyomott és szerencsétlen lennék, hogy ihaj, pedig egészséges típus vagyok. Nincs étrend, ami mindenkinek jó.
- fehérje: tojás, gomba, tejtermékek: túró-tejföl-kefír-sajt stb.
- zöldségfélék: nyersen, salátának, serpenyőben sütve, párolva egy marék rizzsel gyorsan kész, tele vitaminnal
- gyümölcsök: nyersen, vagy saját készítésű ivólének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!