Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért ehetetlen másnap a...

Miért ehetetlen másnap a kifli, a zsemle?

Figyelt kérdés
2008. okt. 1. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Azért, mert becstelen emberek kitaláltak olyan anyagokat és módszereket, amelyek 1-2 napig úgy tűnnek, mintha kenyérből lennének.

De ez már régen nem az. Aki kenyérre vágyik, sütnie kell. Ugyanis ma már NEM KAPHATÓ.

2008. okt. 1. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
41%
Hát nemtom neked mitől ehetetlen, én, mint egyetemista gyakran eszek más, sőt harmadnapos zsemléket is. Ha úgy érzed, hogy száraz, akkor rakd be egy nejlonzacsókaba, ott megpuhul 1 nap alatt.
2008. okt. 1. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért van, mert míg korábban, azaz régen gyúrták és kelesztették a kenyértésztát, legalább fél napig, addig ma ugyanezen tésztát gyors kelesztéssel és különböző adalékanyagokkal dúsítják. És nem csak hogy mésnap ehetetlen a zsemle, vagy kifli, de még a tészta is legtöbbször légüres tér. Ritkán lehet olyan péksütit kapni, ami másnap nem gyilkos szerszám...

De ha szeretnél tartósat enni, érdemes otthon meggyúrni, megsütni. Nem ördöngős dolog, bár lefoglal az idődból a gyúrással és a kiporciózással együtt majd fél órát :-) A kelesztés ugye az jó pár óra, a sütés, meg amig el nem készül. Finom! És sokkal laktatóbb. Vagy! Veszel egy kenyérdütő gépet és akkor abban kelesztesz tésztát, és azt sütöd meg sütőben, vagy ha kenyeret is szeretnél, akkor csak benne hagyod. Ezt legalább úgy formálhatod az izlésedre, ahogy te szeretnéd!

2008. okt. 1. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
100%
Én 6 éve pékként dolgozom,arra lennék kíváncsi hogy az otthoni kenyérbe ki mit tesz? Olyanok írjanak akik sütnek otthon. Én meg leírom hogy a pékségben sütött kenyér miben különbözik a házitól.
2008. okt. 1. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A bolti cuccok helyett vegyél jó nevű pékségtől, azzal nem lesz ilyen problémád.
2008. okt. 1. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A pék kérdésére szeretnék váalszolni, bár nem tartozik közvetlen a kérdéshez.

Hogy otthon hogy készítem? Liszt, só, és élesztő amit tejben megfuttatok. Kelesztem jó pár órát, aztán kiscipóformázás és sütő.

Ha gépben, akkor barnát vagy rozsosat és telerakom mindenféle maggal! Bele és nem a tetejére, mert az mindig elhullik a boltinál...

2008. okt. 1. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
31%
Mert az műanyag!
2008. okt. 1. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen kenyeret zsemlét, kiflit ha vásárolsz ha már nem meleg tedd egy nylon zacskóban és fagyaszd le ha kenyér akkor szeleteld fel előbb nagyon finom másnap vagy 1 hónapmulva is tedd ki az asztalra 10-15 percel hamarább fogyasztás előtt.
2008. okt. 6. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!