Miért ehetetlen másnap a kifli, a zsemle?
Azért, mert becstelen emberek kitaláltak olyan anyagokat és módszereket, amelyek 1-2 napig úgy tűnnek, mintha kenyérből lennének.
De ez már régen nem az. Aki kenyérre vágyik, sütnie kell. Ugyanis ma már NEM KAPHATÓ.
Azért van, mert míg korábban, azaz régen gyúrták és kelesztették a kenyértésztát, legalább fél napig, addig ma ugyanezen tésztát gyors kelesztéssel és különböző adalékanyagokkal dúsítják. És nem csak hogy mésnap ehetetlen a zsemle, vagy kifli, de még a tészta is legtöbbször légüres tér. Ritkán lehet olyan péksütit kapni, ami másnap nem gyilkos szerszám...
De ha szeretnél tartósat enni, érdemes otthon meggyúrni, megsütni. Nem ördöngős dolog, bár lefoglal az idődból a gyúrással és a kiporciózással együtt majd fél órát :-) A kelesztés ugye az jó pár óra, a sütés, meg amig el nem készül. Finom! És sokkal laktatóbb. Vagy! Veszel egy kenyérdütő gépet és akkor abban kelesztesz tésztát, és azt sütöd meg sütőben, vagy ha kenyeret is szeretnél, akkor csak benne hagyod. Ezt legalább úgy formálhatod az izlésedre, ahogy te szeretnéd!
Szia! A pék kérdésére szeretnék váalszolni, bár nem tartozik közvetlen a kérdéshez.
Hogy otthon hogy készítem? Liszt, só, és élesztő amit tejben megfuttatok. Kelesztem jó pár órát, aztán kiscipóformázás és sütő.
Ha gépben, akkor barnát vagy rozsosat és telerakom mindenféle maggal! Bele és nem a tetejére, mert az mindig elhullik a boltinál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!