Milyen olyan desszert van ami egyszerű de, nagyszerű, és sütés nélkül megvan?
Háztartásikeksz, tejfől és cukor kell hozzá.
Kockaalaku ha találsz a boltba ha nem lehet kerek is. a tejfőlt és a cukrot kikevered. Egy tepsibe lerakod a kekszeket, leőntőd a tejfőlős cuccal ujra keksz ujra tejfől és kész. Fél kg keksz kb 4 (200ml) tejfől. Nagyon fini
Az első válaszolót kiegészíteném.
Tehát fogsz egy nagy poharas tejfölt (mi kettőt szoktunk mert nagyobb tepsibe csináljuk) és kocka alakú háztartási kekszet. A tejföld beleöntöd egy tálba, hozzáadsz cukrot, vaníliáscukrot és kikevered. Cukrot ízlés szerint tegyél, de jó édesre kell csinálni mert a keksz nem édes. Aztán a tepsi aljára leteszed sorba a kekszeket, rá egy elég vastag réteg tejföl, aztán megint kekszréteg, megint tejföl...amíg el nem fogy, a teteje tejföl legyen. Aztán fogsz gyümölcsöt (málna, eper, barack, banán, kivi bármi) és rászóród a tetejére, majd főzöl zselatint és mikor picit már kihűlt akkor ráöntöd. Beteszed a hűtőbe és kb. 12 óráig kell otthagyni hogy teljesen összeálljon és a keksz megpuhuljon. Aztán szép kockákra kell szeletelni és lehet is enni :)
14.05-ös vagyok. Van még egy olyan is, hogy főzöl vaníliás pudingot, lereszelsz almát. Háztartási keksszel kirakod a tepsi alját, rá a puding, majd mikor picit megdermedt, akkor a fahéjjal és cukorral ízesített reszelt alma. Én szoktam a puding meg az alma közé is tenni egy réteg kekszet és picit meglocsolom natúr teával, hogy biztos megpuhuljon. A pudingot kevesebb tejjel főzd, hogy ne folyjon. :)
Tudok még egy olyat is, hogy fogsz egy tálat amiből ki szeretnéd majd enni a sütit, mert nem lehet kiszedni, ha több adag lesz akkor lehet ilyen fagyis kehely vagy bármi. Tehát szintén főzöl keményebb vaníliapudingot, veszel babapiskótát meg gyümölcsöt (én ezzel a gyorsfagyasztott málnával és málna-szeder-ribizlivel szoktam. Tálba teszel egy kis babapiskótát, lehet egybe vagy széttörve is. Aztán rá puding, megint keksz, megint puding. És minden réteg közé gyümölcs. Tetejére is szoktam szórni gyümölcsöt. Mehet a hűtőbe, összeérik kicsit és lehet is enni tejszínhabbal. Vagy még alapből csinálsz tejszínhabot és azt is közé lehet tenni és akkor lazább kicsit. :) Ha eszembe jut még valami akkor írok :)
én ma ezt a sütit fogom megcsinálni,mert egyszerű.
[link] :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!