Lefagyaszthatom a parasztkolbászt vagy eláll a hűtőben is sokáig?
Az igazi fűstölt parasztkolbász eláll a kamrában is vagy a padláson egy kampóra felakasztva. A decemberi disznóvágások után még a kövekező nyáron is az ették a nagyszüleink. A hűtő nem igazán jó hely neki, mert nem tud úgy szellőzni.
Persze le is fagyaszthatod, de én nem szoktam, mert a piros fűszerpaprikának (ami benne van a kolbászban) nem tesz jót a hónapokig tartó fagyasztás. Ugyanis elveszíti a színét és kifakul. Persze mindez az élvezeti értékén nem változtat, csak nem olyan gusztusos mint amikor szép színe van egy kolbásznak.
Nem beszélve arról, hogy most már mindig lehet az üzletekben kapni és inkább veszek frissen 1-2 szálat.
előző vagyok
Nem hangsúlyoztam eléggé, hogy a pár hetes fagyasztáskor még nem lesz semmi baja a kolbásznak, én csak arra gondoltam, hogy 3-4 hónapnaál tovább nem jó fagyasztani a füstölt kolbászt (az előbb leírtak miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!