Milyen íze van a szarvasgombának?
Nem hóbort, igen ritka dolog, nehéz hozzájutni. Önmagában nem fogyasztható étel, a szarvasgombát fűszernek használják, tehát ne úgy képzeld el, hogy kirántják, vagy pörköltet főznek belőle. A szarvasgomba egy viszonylag kemény és erőteljes ízű gomba, amit leginkább felaprítva, ráreszelve szoktak adni különleges ételekhez. Leginkább vadakhoz mártást, burgonyapürét és egyebeket is ízesítenek vele. Az ízét nehéz leírni, kicsit kesernyés, számomra inkább az illata emlékezetes. Illatos, fűszeres, nem tudom mihez hasonlítani.
A szarvasgomba, más néven trüffel sötét színű és ragyás. Bizonyos bonbonokat amit trüffelnek neveznek, a szarvasgomba után kapták a nevüket.
"A trüffel egyébként a szarvasgombáról (truffles) kapta a nevét, mert a kerekded, rücskös falatok nagyon is emlékeztetnek a föld alatt lakó gombára."
Te is megkóstolhatod, ha éppen Deluxe időszak van a Lidlben. Kb. 700 Ft volt legutóbb ez a sonka (azok a fekete pöttyök a szarvasgomba darabkák)
Tehát nem elérhetetlen a dolog.
Évszázadok óta fogyasztják, nem mai újgazdag hóbort. Tény, hogy régen sem a szegényember eledele volt.
Már megírták, hogy a meglelése a komolyabb munka, igazából a tölgyesekben a vaddisznók túrták ki, de mivel nagyon fűszeres, illatos, nem smakkolt nekik :) Így rátalált a vadászó, gyűjtögető ember, aki viszont talált benne fantáziát.Az igazság az volt, hogy aki találta, annak be is kellett szolgáltatni-fejvesztés terhe mellett- a terület urának.
Ma már erre specializált kutyukkal keresik meg, és olvastam már termesztésről is. (hiába , az ember találékony és főleg mohó )
Jómagam csak szarvasgombás sajtot ettem,de sajnos nem vagyok annyira ígyenc és gazdag, hogy kellően értékelném az ízét. Lehet, hogy a sajt elnyomta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!