Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Érdemes-e a protein shake-t...

Érdemes-e a protein shake-t edzés nélkül is fogyasztani érdemi eredménnyel?

Figyelt kérdés

Szoktam tornázni, táncolni stb. de nem vagyok az az edzőterembe járó típus.

Egyre többen ajánlják ezeket a shake-ket bár eddig nem hittem bennük.

Van ezeket értelme fogyasztani mondjuk reggelire vagy vacsorára –más ételek helyett- ha nem edzem intenzíven és nme feltétlen az izmosodás, szálkásítás a célom?

Szóval kis mértékű fogyáshoz, szinten-tartáshoz elegendőek ezek?

2016. júl. 13. 10:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
28%

Hiába írkálsz hosszú csicsás körmondatokat, attól még a mondanivaló baromság marad.

A fehérjeporok arra valók, ha valaki testépítő és egyszerűen nem tud elegendő fehérjét megenni, az ezzel egészítse ki a fejlődéshez szükséges napi bevitelt.

Minden egyéb esetben bőven lehet normális ételekből fedezni a szükségletet, főleg ha valaki fogyni szeretne.

Az egyen egy egészséges, kiadós, de kalóriaszegény vacsorát, ne egy pohár fehérjeturmixtól éhezzen...

2016. júl. 13. 13:48
 12/14 anonim ***** válasza:
97%

Előző, egy testépítőnek kb. annyi fehérje kell, mint egy fogyózónak (ugyanolyan testi tulajdonságok mellett, persze), a kérdező sem inaktív...

A fehérjepor akkor hasznos igazán, ha másból nem tudja bevinni a fehérjét, függetlenül attól, hogy mit mozog s mozog-e egyáltalán. Igenis van, aki a nem túl nagy fehérjeigényét sem képes evéssel bevinni, speckó ízlés, étrend, fogyókúrás viszonyok...

De ahogy írták, simán lehet édességpótlék is...

Amúgy nem nyilvánvalóan jobb, mint az uborka. Az uborka szerintem finom, fehérjeport még nem próbáltam, de az édesítős vackokat utálnám (plusz kevesebb tojást ehetnék úgy... esélytelen :D), egyes fajtákat pedig sokan nem is bírnak lenyomni, a testépítésben sok ilyen panasz van... De sok példa van arra is, hogy valaki élvezi a holland csokis ilyen-olyan fehérjeport. Ha ez neki így jobb opció, miért ne? Annyira sokfélék vagyunk, annyira más prioritásrendszerrel...

Viszont a fehérje nagyobb felének rendes, szilárd ételből kell mennie a hozzáértők szerint.

2016. júl. 13. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:
83%

11-es válaszoló, nem értem, hogy mit hadoválsz itt már megint, amikor fogalmad sincs a témáról. A bugyuta válaszaidból is látszik, hogy semmi közöd sem a protein shakehez, sem a testépítéshez. Mégis van annyi önbizalmad, hogy másokat oktass ki a témában. Irigyellek!

Mi az, hogy azért isszák a testépítők, mert nem tudnak más forrásból annyi fehérjéhez jutni, amennyire szükségük van? Mi ez a borzalmas nagy hülyeség? Aki komolyan foglalkozik a testépítéssel, az rengeteg natúr csirkemellet és tojást fogyaszt, ez a fehérje fő forrása az étrendjükben. Mint ahogyan a korábbi kommentben is leírtam, edzés után azért fogyasztják a protein shakek gyors felszívódású formáját, hogy az izmaik minnél hamarabb regenerálódjanak.(Erre a célra vannak edzés közbeni formulák is, de ebbe már bele sem megyek, hiszen ezt sem vagy képes felfogni.) Az a protein shake, amit én fogyasztok adagonként 22g fehérjét tartalmaz. Ebből egy, vagy két adagot ajánlanak egy nap... Na a testépítőknek nem ez a 22g fehérje fogja növelni az izomtömegét. Számodra ez azt jelenti, hogy másnak nincs szüksége extra fehérjére? Ez nem C vitamin, hogy a felesleg kiürül a szervezetből.

A másik dolog, hogy a kérdező leírása szerint egészségesen étkezik, végez testmozgást és fogyni szeretne. Tehát számomra nyilvánvaló, hogy eddig is kalóriaszegény ételeket fogyasztott vacsorára és nem egy fél oldal szalonnát. De kösz a tippet, nagyon ügyes! ;) Tehát ha fogyni szeretne (és ez eddig nem, vagy nem olyan ütemben következett be, mint szeretné) akkor az eddigi étrendjéhez képest is csökkentenie kell a kalóriabevitelét. Például azzal, hogy vacsorára megiszik egy lassú felszívódású protein shaket. Ez miért lenne éhezés? Megissza, lefekszik, alszik, felkel, reggelizik... ennyi.

12-es válaszoló, én is szeretem az uborkát, de csak a nyárit. Viszont egy idő után ráunok és akkor jól jön egy protein shake. :D

Kedves kérdező, szerintem tedd fel ezt a kérdést újra a fogyókúra, vagy a sport, azon belül testépítés kategóriában. Ha megnézed itt a válaszokat, a két táborból mindkettő szorgalmasan pontozza le a másikat. :D Szóval ha én bizonytalan lennék a témában, nem ez alapján döntenék. Talán az említett kategóriákban több a hozzáértő személy és többet tudnak segíteni.

Ismét 8-as voltam. Jó éjszakát!

2016. júl. 14. 02:43
 14/14 anonim ***** válasza:
10%
Na gyerekek, sok lesz mára a baromság, kusshadjatok inkább és hízlaljátok csak magatokat 200 kilósra mindenféle táplálék kiegészítővel, mint a kérdező is...
2016. júl. 14. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!